Siirry sisältöön

Kulttuuripääkaupunkihaku etälän alueverkostossa

Julkaistu 9.8.2019 14.27

Aika: 26.8.2019 17.00 – 19.00
Paikka: Kuuselan lähitori

Tapahtumalaji: Asukastoiminta ja -tilaisuudet
Järjestäjä: Etelän alueverkosto

Elokuussa etelän alueverkostossa käsitellään kulttuuripääkaupunkihakua. Tampere ja Pirkanmaa hakevat yhdessä kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

 

Kulttuuripääkaupunki-hankkeen tarkoitus on parantaa tamperelaisten elämänlaatua ja lisätä yhteisöllisyyttä. Kaupungin ja ympäröivän alueen monipuolinen ja pitkäkestoinen kehittäminen kulttuuritoiminnan avulla on hankkeen päätavoite. Sisällön ja toiminnan ideointiin ja suunnitteluun tarvitaan mukaan tiiviisti myös kaupunkilaisia.

Alueverkoston tapaamisessa on mahdollista jakaa ja kehitellä yhdessä muiden osallistujien kanssa omia ideoitaan kulttuuripääkaupunkihaun käyttöön. Tilaisuuden vetäjänä toimii maisteri Simo Frangén. Mukana on myös hanketiimin työntekijöitä.

Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan lisäksi haussa mukana on 15 pirkanmaalaista kuntaa: Vesilahti, Orivesi, Sastamala, Hämeenkyrö, Parkano, Pälkäne, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Kangasala, Pirkkala, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku tehdään yhdessä pirkanmaalaisten ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Hanke on aloitettu keväällä 2019 työpajoilla, keskustelutilaisuuksilla ja kaikille avoimella kyselyllä. Muun muassa kyselystä ja eri tilaisuuksista saatavien ideoiden pohjalta muodostetaan kulttuuripääkaupunkihaulle yhteiset teemat. Kyselyn tuloksia on hyödynnetty myös Tampereen kulttuuristrategiassa.

Alueverkoston tapaamiset ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

Etelän alueverkosto