Siirry sisältöön

TapahtumatRSS


Tapahtumalaji
Tapahtuma-ajankohta

Kalenteria klikkaamalla saat esiin yhden päivän tapahtumat:


elokuuta 2019
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Hae tapahtumia ajanjaksolla:
-

 • Öljyvärimaalaus silmästä, joka näkyy pitsikuvion akaa.

  Laikun Galleriassa: Annukka Laine

  Paikka: Kulttuuritalo Laikku

  Kulttuuritalo Laikun Gallerian syyskuun näyttelynä nähdään Annukka Laineen "Ennen ja jälkeen". Laineen tie taidemaalariksi alkoi lapsuuden vierailuista Tampereen Tuomiokirkkoon ja sen taiteeseen tutustumisesta. Laine opiskeli Länsi-Saksassa, jossa hänen tyyliinsä vaikuttivat muun muassa saksalainen Worpsweden taiteilijaryhmä sekä Rainer Maria Rilken ja Edith Södergranin tekstit. Myöhemmin hän on keskittynyt intensiivisesti taidehistorian tutkimiseen ja keskiajan sakraaliin kuvataiteeseen. Laikun näyttelyssä on esillä Laineen teoksia ennen ja jälkeen milleniumin. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 • Asuntilanjoen kunnostustalkoot

  Paikka: Asuntilanjoen ylittä maantiesilta
  Kulkkilantie 97

  Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry järjestää yhteistyössä Näsijärven kalastusalueen, osakaskuntien, Näsijärven lohikalayhdistyksen ja Tampereen kaupungin kanssa Asuntilanjoella kunnostustalkootapahtuman klo 11-18. Voit osallistua oman aikataulusi mukaisesti. Talkoolaisia pyydetään saapumaan Asuntilanjoen ylittävälle alimmalle maatiesillalle omilla tai kimppakyydeillä (Kulkkilantie 97).

 • Tanssivan parin jalat

  Tangoa kirjastossa

  Paikka: Hervannan kirjasto

  Tervetuloa maksuttomalle argentiinalaisen tangon tanssitunnille Hervannan kirjastoon! Voit osallistua myös ilman paria. Ei ennakkoilmoittautumista.

 • Pyykinpesukierros

  Paikka: Amurin työläismuseokortteli

  5-10 –vuotiaille suunnatulla pyykkikierroksella lapset pyykkäävät Selman tai Einon kanssa ja tutustuvat samalla heidän elinpiiriinsä 1890-luvulta aina 1960-luvulle asti. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi vanhat menetelmät ja tarvikkeet kaulauslaudoista pulsaattorikoneeseen ja pyykit puhdistuvat. Kierroksen kesto on noin 1 tunti ja sitä ei järjestetä sateella. Sisältyy pääsymaksuun.

 • Ambientea aloittelijoille - lasten työpajakierros

  Paikka: Museo Milavida

  Koko perheen kierroksella tutustutaan ensin muotoilija Timo Sarpanevan suunnittelemiin ja Tampereella Lapinniemen puuvillatehtaalla painettuihin värikkäisiin Ambiente-kankaisiin ja niiden tarinaan. Sen jälkeen tehdään kuulamaalaustyöpajassa oma värikäs, Ambiente-henkinen taideteos. Kesto 45 min. Sisältyy pääsymaksuun.

 • Yleisöopastus: Palatsin puistossa -kävelykierros

  Paikka: Museo Milavida
  Näsilinna, Milavidanrinne 8

  Näsinkallion historialliset rakennukset, monimuotoinen luonto ja näyttävät patsaat tulevat tutuiksi, kun opas tarinoi Näsinkallion vaiheista kuvankauniissa maisemissa. Kierroksella vieraillaan myös Olgan kellarissa.

 • Uudistunut Tampere 1918 -näyttely Vapriikissa

  Paikka: Museokeskus Vapriikki

  Vapriikin kymmenvuotias Tampere 1918 -näyttely on uudistunut: Näyttelyn pintoja ja akustiikkaa on paranneltu ja tekniikkaa päivitetty. Käsikirjoituksessa on tehty muutoksia etenkin sodan taustoitukseen, jossa pyritään kohti laajempaa ja kansainvälisempää näkökulmaa.

 • Ambiente - Timo Sarpanevan painokankaita

  Paikka: Museo Milavida

  Ambiente – Timo Sarpanevan painokankaita -näyttely kertoo Tampellan Lapinniemen tehtaalla painetuista Ambiente-kankaista. Museo Milavidan näyttelyssä on esillä runsas valikoima Ambiente-kangasnäytteitä pääasiassa Tampereen museoiden omista kokoelmista.