Siirry sisältöön

TapahtumatRSS


Tapahtumalaji
Tapahtuma-ajankohta

Kalenteria klikkaamalla saat esiin yhden päivän tapahtumat:


elokuuta 2019
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Hae tapahtumia ajanjaksolla:
-

 • Porttien takana, maan povessa -hautausmaaopastus

  Paikka: Nottbeckien hautausmaa
  Sellukatu 8

  Vapaa pääsy. Ovet avoinna ja opas paikalla klo 11–13. Maksuttomat hautausmaaopastukset klo 11 ja 12, kesto noin 45 min. Pysäköintialueelta on viitoitus hautausmaalle.

 • Suomensaari elää -tapahtuma

  Paikka: Suomensaari

  Suomensaari elää -tapahtumaa vietetään sunnuntaina 1.9. kello 11-14 Lentävänniemen Suomensaaressa. Tiedossa on kasvi- ja eläintunnistusta, keppihevosrataa, kasvomaalausta, ongintaa, ilmapalloja, makkaraa, Suomensaaren saunan esittelyä. Pomppulinna on avoinna lapsille samoin kahvio on auki. Yhden joukon Yhtye esiintyy. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 • Opastettu kierros Down by the Lake — 14 years of Tampere-Düsseldorf-Artist-in-Residence-programme näyttelyyn.

  Paikka: Haiharan taidekeskus

  Tervetuloa opastetulle kierrokselle Down by the Lake — 14 years of Tampere-Düsseldorf-Artist-in-Residence-programme näyttelyyn. Oppaan kanssa tutustutaan taidenäyttelyyn ja paneudutaan taidenäyttelyn teoksiin syvällisemmin. Opastetulla kierroksella on mahdollisuus kysyä ja keskustella teoksista ja pohtia yhdessä teosten merkityksiä.

 • Uudistunut Tampere 1918 -näyttely Vapriikissa

  Paikka: Museokeskus Vapriikki

  Vapriikin kymmenvuotias Tampere 1918 -näyttely on uudistunut: Näyttelyn pintoja ja akustiikkaa on paranneltu ja tekniikkaa päivitetty. Käsikirjoituksessa on tehty muutoksia etenkin sodan taustoitukseen, jossa pyritään kohti laajempaa ja kansainvälisempää näkökulmaa.

 • Ambiente - Timo Sarpanevan painokankaita

  Paikka: Museo Milavida

  Ambiente – Timo Sarpanevan painokankaita -näyttely kertoo Tampellan Lapinniemen tehtaalla painetuista Ambiente-kankaista. Museo Milavidan näyttelyssä on esillä runsas valikoima Ambiente-kangasnäytteitä pääasiassa Tampereen museoiden omista kokoelmista.

 • Muumianimaatiot - Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta

  Paikka: Muumimuseo
  Yliopistonkatu 55

  Muistatko Sinäkin istuneesi television ääressä muumitarinoita katsellen? Tove Janssonin (1914–2001) rakastetuista muumikirjoista on tehty monenlaisia tulkintoja televisioon jo lähes 60 vuoden ajan. Muumimuseon näyttely Muumianimaatiot - Seikkailuja ja turvallisuudentunnetta kertoo muumianimaatioiden historiasta.

 • Ratikan maketin sisällä tutkimassa

  Maketti-näyttely

  Paikka: Rollikkahalli

  Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään rollikkahallilla Pyynikillä, Pirkankatu 37:ssä. Näyttely on avoinna joka viikko keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-19. Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy.

 • Teatterikaupunki

  Paikka: Museokeskus Vapriikki

  Vapriikin uudessa näyttelyssä kurkistetaan Tampereen teatterihistoriaan, josta ei tunteita, taisteluita ja tarinoita puutu. Näyttely nostaa esiin kohtauksia perinteikkään teatterikaupungin estradeilta. Keskiössä ovat rakastetut näytelmät Hamletista West Side Storyyn, näyttämöiden tähdet ja jo unohtuneet diivat.

 • Abstrakti maalaus, jossa naisen kasvot.

  Laikun Studiossa: Tiina Lehikoinen

  Paikka: Kulttuuritalo Laikku

  Kulttuuritalo Laikun Studion elokuun näyttelynä nähdään Tiina Lehikoisen vuosina 2017–2019 työstämä teoskokonaisuus Displacement – Siirtymiä. Taiteilija tarkastelee maalauksen keinoin traumojen ilmenemistä ruumiin tasolla, läsnäoloa sekä maalauksen materiaalisuutta. Ulkoisen ja sisäisen välinen jännite ilmenee teoksissa myös abstraktin ja esittävyyden välisenä jännitteenä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.