Siirry sisältöön

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen esiopetukseen ja peruskouluun sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan hakeminen lukuvuodelle 2021-2022 tampereella

Julkaistu 4.1.2021 0.00

Lukuvuoden 2021-2022 koulutyö alkaa kaupungin ylläpitämissä kouluissa tiistaina 10.8.2021. Tällöin opintiensä aloittavat myös uudet esikoululaiset ja ensimmäisen luokan oppilaat.


Esiopetukseen ilmoittautuminen

Tulevana syksynä maksuttoman esiopetuksen aloittavat vuonna 2015 syntyneet lapset. Esiopetusta järjestetään koulun toiminta-aikoina ja päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia.

Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa. Esiopetusta järjestetään myös ranskan kielellä Aleksanterin koululla, saksan kielellä Tammelan koululla ja englannin kielelellä Tampereen Kansainvälisessä koulussa. Yksityistä esiopetusta järjestävät Svenska samskolan i Tammerfors, Tampereen kristillinen koulu ja Tampereen Rudolf Steiner -koulu.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 7.–22.1.2021 sähköisellä lomakkeella osoitteessa Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/esiopetukseenilmoittautuminen . Yksityiseen esiopetukseen haettaessa täytetään lisäksi järjestäjän oma lomake.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen samalla kun esiopetukseen. Täydentävä toiminta on maksullista.

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa päiväkodeista sekä osoitteesta: Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/esiopetus .

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen

Tampereen kaupungin esiopetuksessa olevien lasten huoltajat eivät ilmoita lapsiaan kouluun. Nykyisten esioppilaiden osalta koulut saavat tulevien ekaluokkalaisten tiedot automaattisesti Wilma-järjestelmästä.

Tampereella yksityisessä esiopetuksessa olevien lasten sekä muualta muuttavien oppilaiden huoltajat ilmoittavat lapset kouluun sähköisellä lomakkeella 7.-22.1.2021 osoitteessa Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/esiopetus-ja-perusopetus/ilmoittautuminen.html

Kansainväliseen kouluun ja vieraskieliseen opetukseen hakeville pidetään soveltuvuuskokeet, joihin ilmoittaudutaan erikseen koulujen sivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja koulun aloittamisesta ja ilmoittautumisesta peruskouluun löytyy osoitteesta Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan hakeminen lukuvuodelle 2021–2022

1. ja 2. luokan sekä erityisen tuen oppilaille tarkoitettuun aamu- ja iltapäivätoimintaan on haku 7.1.–22.1.2021. Paikka voidaan myöntää, jos siihen on välttämätön, huoltajan työssäkäynnistä tai opiskelusta johtuva tarve tai erityinen syy. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin.

Katso lisätietoja osoitteesta Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/aamujailtapaivatoiminta .

Tampereella 4.1.2021

Sivistys- ja kulttuurilautakunta

Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/esiopetusjaperusopetus