Siirry sisältöön

Katse syksyyn - perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa

Julkaistu 9.6.2020 15.22
Oletko miettinyt kevään aikana, mitä mahtaa syksy tuoda tullessaan? Oletko kenties ajatellut jo pidemmän aikaa, että haluaisit elämääsi uutta sisältöä? Lapsesi ovat jo kenties muuttaneet omilleen. Sinulla on aikaa ja omassa tuvassa riittäisi tilaa muillekin. Tai elät lapsiperheen arkea iloineen ja murheineen, mutta tilaa ja sydäntä riittäisi avata oma koti huolenpitoa tarvitseville.
 

Ikäihmiset, lapset, nuoret ja aikuiset tarvitsevat arkeensa erilaista tukea. Omaishoitajat, yksin asuvat ikäihmiset, kuormittavassa elämänvaiheessa olevat lapsiperheet saavat turvaverkon perhehoitajista. Hoitajat pysyvät samoina, ympäristö tulee tutuksi ja hoidettava sulautuu osaksi perhehoitajan perhettä.

Me täällä perhehoidon yksikössä valmennamme perhehoitajiksi aikovat tehtäväänsä. Saamme tavata toisemme, valmennukseen osallistuvat ja kouluttajat, syksyn aikana kahdeksan kertaa. Jokaisella tapaamiskerralla käymme läpi eri teemoja perhehoitoon liittyen. Muutamilla tapaamiskerroilla läsnä on vierailevia luennoitsijoita, joten kyllästymään ei pääse. Huolehdimme rennosta ilmapiiristä, tiedon jakamisesta ja mahdollisuudesta esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä. Ja kahvit tietysti tarjotaan jokaisella tapaamiskerralla.

Valinnat valmennukseen osallistuvista teemme perhehoidon yksikössä. Valinnoissa huomioimme Pirkanmaan alueelliset tarpeet. Valmennukseen osallistuvat sitoutuvat olevaan läsnä tapaamiskerroilla, tekemään kotitehtävät ja osallistumaan loppuarviointikeskusteluun. Teemme kotikäynnin ennen valmennuksen alkua niiden luokse, jotka aikovat ryhtyä perhehoitajiksi omassa kodissaan. Pelkästään asiakkaan kotona työskentelevän henkilön voimme tavata toimistollamme.

Perhehoitaja voi työskennellä omassa kodissaan pitkäaikaisena, tilapäisenä tai osavuorokautisena perhehoitajana. Pitkäaikaiseen perhehoitoon voi muuttaa aikuinen. Tilapäisiin yön yli kestäviin jaksoihin ja päiväaikaiseen perhehoitoon voi tulla kaikenikäisiä. Perhehoitaja voi työskennellä myös asiakkaan kotona tai sijaisena pitkäaikaisen perhehoitajan vapaiden aikana.

Syksyllä starttaamme ennakkovalmennuksen merkeissä. Valmennus alkaa 9.9.2020 ja päättyy 11.11.2020. Päivämäärät on helppo muistaa ja syksy vierähtää mukavan asian merkeissä nopeasti.

Tämän tekstin on kirjoittanut
Ohjaaja
Leila Airosto
sähköposti [email protected]

Kirjoittaja Mainiot maakunnalliset -blogin kirjoittajat