Siirry sisältöön

Syksy Hälläpyörässä

Julkaistu 25.9.2020 16.21
Tervehdys ja hyvää syksyn alkua Hälläpyörän kodista. Meillä oli hyviä kokemuksia päivätoiminnasta kodissamme viime keväänä, kun työtoiminnat sulkeutuivat koronan takia. Kotimme asukkaat olivat innolla mukana ja yhdessä puuhaillen. Kysyin muutamalta asukkaaltamme mielipidettä kevään päivätoiminnasta kodissamme ja kaikki sanoivat: "Hyvä juttu. Tykkäsimme kovin." Virikkeitä, pikku puuhaa, askartelua, musiikkia, ulkoilua jne. Eikä tarvinnut aamulla lähteä taksilla. Aamut olivat rauhallisempia.

Niinpä otimme ilolla vastaan nyt alkaneen pilottikokeilun, jossa Tuomikallion Kirsi tuo päivätoiminnan perjantaisin Hälläpyörän kotiin. Asukkaat osallistuvat innokkaina. Yetitabletti on myös käytössä. Se on monikäyttöinen ja todella hyödyllinen apuväline.

Ohjaaja Kirsi vetää päivätoimintaa Yetitabletin avulla asukkaille.

Syksyn ensimmäinen askartelu, syyskiikarit.

Pahvista askarreltu kiikarinäkymä, jossa näkyy syksyisiä asioita.

Kesällä Hälläpyörän kodissa kävi erilaisia vierailijoita. Asukkaat olivat ulkona auringossa katselemassa ja kuuntelemassa esityksiä. Simon Llewellyn sirkus -show oli kesäkuussa. Sitten erilaisia musiikki-kokoonpanoja vieraili kesän aikana. Mm. ryhmä jousisoittimia ja Viihdekuoro Cantarelli kävivät viihdyttämässä ja kyllä laulu raikui asukkaidenkin päästessä laulamaan mukaan.

Jousisoitinryhmä esiintyy asukkaille.

Vintake ryhmä soitti country-ohjelmaansa. Tuttuja kappaleita ja sitten Mikko Alatalon Maalaispoika sai porukan oikein syttymään.

Vintake esiintyy asiaankuuluvissa country-asuissa.

Heinäkuussa pääsimme jo ajelemaan autolla. Erilaisia reissuja tuli tehtyä asukkaiden kanssa. Pieni porukka kävi Linnanmäellä. Kuvan asukas pääsi sisarensa luo vierailulle Alvettulaan.

Asukas istuu autossa.

Ulkona grillattiin makkaraa ja paistettiin lettuja muurinpohjapannulla. Ne olivat herkullisia. Hillon kera asukkaat saivat suut makeiksi ja vatsan täyteen. Silloin tällöin juodaan illalla vielä yökahvit ja voidaan vaihtaa kuulumisia, pohditaan asioita tai kuunnellaan murheitakin, jotka jaettuna puolittuvat puolta pienemmiksi.

Asukas yökahveilla.

Yöllä Hälläpyörän kodissa saattaa vierailla tämä kuvan valkea apuyökkö, Lexie, joka on Westie. Koira lähtee mielellään työhön mukaan emäntänsä seuraksi ja se tykkää asukkaista kovasti. Myös useimmat asukkaat pitävät koirasta. Väliin kysellään, että koska koira tulee.

Lexie-koira asukkaan sylissä.

Nyt eletään siis syksyä. Maskeja käytetään edelleen ahkerasti. Olemme pysyneet terveinä ja toivomme, että pysymme jatkossakin.

Pyörätuolissa istuva asukas ja maskipäinen ohjaaja.

Hyvää syksyä täältä Hälläpyörän kodista - niin asukkailta kuin henkilökunnaltakin. Jaksamista kaikille! Toivotaan aurinkoista syksyä ja kauniita syysvärejä.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat