Siirry sisältöön

Aurinkoa kaikille, toivottaa Puuwillan väki!

Julkaistu 24.7.2019 10.00
Puuwillassa on maaliskuun jälkeen vietetty aktiivista elämää. Kalenteria selatessa huomaa kuinka hurjan kiireistä ja tapahtumarikasta on elämä, vaikkei mitään suurempaa tapahtumaa ole ollutkaan. Joka arkipäivälle riittää menoja! On lääkäreitä, labroja, kerhoja, reissuja, vierailuja, ulkoiluja jne. päivätoiminnan lisäksi. Onneksi viikonloppuna voivat asukkaatkin hiukan hengähtää. Pyhä meillä eroaa arjesta mm. aikataulujen ja ruoanvalmistuksen suhteen. Viikonloppuna nukutaan tietysti hiukan pidempään ja valmistetaan kotiruokaa, sekä kahvitellaan pitkän kaavan mukaan.
Valokuva: musikkivideon kuvauksissa.
 

Kevään aikana olemme yhdessä suunnitelleet kummitusmusiikkivideon tekoa. Lopulta päädyttiin pariin tositapahtumaan, joista muokattiin laulu. Ensimmäinen jännittävä tapaus oli seuraavanlainen. Muutama vuosi taaksepäin yökkö alkoi kuulla outoja ääniä öisin, aivan kuin pianon pimputusta… ja se todellakin oli sitä! Yökkö oli aivan "tukka pystyssä" koska piano soi itsekseen. Se oli todella kammottavaa! Lopulta syy selvisi, pianossa asui hiiri, joka juoksenteli varsinkin öisin koskettimilla. No, lopulta hiiri, joka Tartaniksi ristittiin, löytyi littanana ja kuivuneena kaapin alta. Tartan saatettiin haudan lepoon asiallisin menoin. Seuraavana päivänä soitti it-tuki ja ilmoitti, että meille on nyt tulossa uusi hiiri. "Uusi hiiri!" kiljaisi ohjaaja pelästyneenä, ennenkuin tajusi, että ei sieltä toista Tartania tule, vaan tietokoneen hiiri. Kyllä meitä huvitti tämä.

Toinen musavideoon tuleva tapahtuma on sellainen, jota yökkö säikähtää tämän tästä. Yksi meidän asukkaista tarvitsee silloin tällöin myöhäisiltapalan. Kun asukas odottaa tätä, yökkö monesti säikähtää, varsinkin kun tämä upea herrasmies haluaa silloin tällöin pukeutua hurjaan halloween asuun. No, näistä tapahtumista väsäsimme laulun, joka äänitettiin Siiwikkalan Soundmuseumissa. Siitä tulette kuulemaan enemmänkin kun seuraatte meitä somessa. Mietitään vielä yhdessä, maltammeko odottaa niin kauan, että julkaisemme tämän vasta seuraavana Halloweenina.

Valokuva: äänitysstudiossa.

Pääsiäinen meni perinteisesti munia maalatessa ja mämmiä syödessä. Huhtikuun lopulla loppuivat kerhot, joten iltamenot hiukan vähenivät.

Huhtikuun puolivälissä saimme sitten kutsun tulla esiintymään Kevap10-juhlaan 9.5. ja aloitimme tietysti heti harjoitukset. Sanoitimme oman laulummekin uudestaan ja keräsimme taas kivat avustajasoittajat mukaan. Sunnuntaisin päiväkahvin jälkeen on hyvää aikaa ja silloin on hyvä hetki harjoituksille. Juhlat onnistuivat hienosti ja meidän Puuwillaorkesterissa oli lavalla 20 henkilöä, joten voitte kuvitella kuinka komeasti orkesteri soi ja miten hienolta se näytti!

Valokuva: bänditreenit.
Valokuva: Puuwillaorkesteri lavalla kevap10-juhlissa.

Seuraava huikea keikka oli Likkojen lenkillä 18.5. Soitimme mukavia ralleja juoksijoille, kun he saapuivat Ratinan stadionille. Kun kävelimme keikan jälkeen pois ihmisjoukon editse, kaikki taputtivat meille! Olimme oikeita tähtiä! Saimme siellä ruoat ja juomat keikkapaikalle ja muutenkin meitä palveltiin kuin kuninkaallisia, kiitos Kirsi Mustalahti ja ACCAC-järjestö. Sieltä on vain videokuvaa, joten vilkaisehan facebook-sivumme!

Ja seuraava keikka olikin jo heti 20.5. Pappilanpuiston palvelukeskuksessa. Siellä meitä fanitti täysi sali ikäihmisiä sekä tuttuja Pappilanpuiston päivätoiminnasta.

Valokuva: keikalla Pappilanpuistossa.
Valokuva: faneja.

Helatorstaina 30.5. olikin sitten edellämainitun musavideon kuvaukset. Kappaleen työnimenä on vielä "Hämärä". Katsotaan sitten keksitäänkö hurjempaa nimeä. Kuvaukset sujuivat hyvin, kuten ammattilaisilta kuuluukin. Koko talon väki oli mukana, jokaista kynnelle kykenevää tarvittiin. Voi kun olisitte olleet näkemässä, kuinka hienoja näyttelijöitä meillä onkaan ja kuinka jännittävää tällainen oikea kuvaussessio on.

Valokuva: musiikkivideon kuvauksissa.
Valokuva: yhäkin musiikkivideon kuvauksissa.

Juhannusviikolla yksi jos toinenkin alkoi haaveilla kesälomasta. Työtoiminnat sulkeutuivat ja juhannusaaatto olikin todella juhlallinen, koska siitä alkoivat lomat! Puuwillassa kuultiin kesäinen haitarikonsertti, jota kuulemaan kutsuttiin myös läheiset. Ensin heitettiin kukkakimppu katolle, jotta nähtäisiin mistäpäin se sulhanen/morsian saapuu. Linnainmaan Prismalta pitäisi sitten tulla! Musiikki oli kesäiselle juhannuspäivälle sopivaa: ihania, vanhoja valsseja, juhannuspolkkaa ja muuta perinteistä musaa yhdessä laulettuna haitarin ja mandoliinin säestyksellä. Näin se kesäloma toimii, nyt saadaan huokaista todella kiireisen kevään jälkeen.

Valokuva: Haitari soi ja pöytä on katettu.

Toivotamme lukijoillemme mukavaa ja rauhallista kesää, saa poiketa talossa!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat