Siirry sisältöön

Kymppikarkelot - päin unelmia

Julkaistu 10.5.2019 16.41
Aurinkoisena torstaina 9.5.2019 Pakkahuone täyttyi iloisista ihmisistä, kun Tampereen kaupungin kehitysvammaisten avopalvelut kokoontui juhlistamaan 10-vuotista taivalta.
Valokuva: kymppikarkeloiden logo.
 

Juhlan avasi palvelupäällikkö Marjaana Räsänen puheellaan ja samalla saimme ihastella diaesityksen muodossa kuvia kuluneelta kymmeneltä vuodelta. Virallisemman osuuden ja puheen jälkeen oli aika käynnistää juhlat toden teolla ja nauttia upeista esityksistä! Tämän lisäksi saimme esitysten välissä kuulla ja nähdä yksiköiden asiakkaiden ja ohjaajien ajatuksia unelmista videoiden muodossa.

Valokuva: Marjaana Räsänen pitämässä puhetta.

Päivän musiikkiesitykset aloitti Puuwillaorkesteri. Upealla esityksellään Puuwillaorkesteri piti huolen, että yleisö pääsi juhlatunnelmaan ja hymy nousi viimeistään tässä vaiheessa jokaisen juhlijan kasvoille.

Valokuva: Puuwillaorkesteri.

Puuwillaorkesterin käynnistettyä juhlat oli Nuutisaran kulttuuriryhmän esityksen vuoro. Esitys vei yleisön häihin, jossa morsiuskimppu ja sukkanauhakin lensivät yleisön joukkoon. Lisäksi esityksessä kuultiin ryhmäläisten unelmista.

Valokuva: Nuutisaran kulttuuriryhmän esitys.

Tuomikallion toimintakeskuksen väki laittoi yleisön rytmijalat jälleen vipattamaan esittämällä räpin "Kuka mua kuljettaa". Räppiin on tehty Tuomikalliossa myös musiikkivideo ja se nähtiin esityksen aikana screeniltä.

Valokuva: Tuomikallion räp-esitys.

Wärjäämön bändi Tähtitaivas esitti juhlan teemaan sopivasti kappaleen "Päin Unelmia". Wärjäämön väen esittämänä kuultiin ja nähtiin myös hieno tulkinta kappaleesta "Olet kaikki".

Valokuva: Wärjäämön päin unelmia -esitys.
Valokuva: Wärjäämön olet kaikki -esitys.

Juhlan esitykset päätti yllätysesitys, jossa avopalveluiden työntekijöiden bändi esitti Haloo Helsinki -yhtyeen kappaleen "Yhdessä ihminen".

Valokuva: yllätysesitys.

Kaikkien mahtavien esitysten jälkeen oli aika siirtyä nauttimaan kahvista ja kakusta ulos terassille auringon paisteeseen. Kakku maistui ja tämän jälkeen ehti vielä pyörähdellä tanssilattiallakin niin tahtoessaan.

Valokuva: kakkukahvit.
Valokuva: jalalla koreasti.

Kymppikarkeloista runsas juhlaväki poistui hymyt kasvoillaan suuntana varmastikin jokaisella "Päin unelmia". Tavoitellaan unelmia seuraavatkin kymmenen vuotta yhdessä!

Haloo Helsingin sanoin: "Oltaisko yhdessä ihminen? Vaikka se vaatis vain halauksen."

Juhlista löytyy paljon kuvia yksiköiden sosiaalisen median kanavista. Videotallenne tapahtumasta on nähtävillä Wärjäämön Facebook-sivulla.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat