Siirry sisältöön

Muutoksen tuulet puhaltavat Niemen tuvalla

Julkaistu 19.4.2018 15.30
Orivedellä valmistaudutaan muuttoon uuteen osoitteeseen ja ulkoiltukin on ahkerasti.
Valokuva: osoitekyltti talon seinässä.
 

Alla olevasta kuvasta voisi päätellä, että elämä Niemen tuvalla on ollut pelkkää alamäkeä ja kuperkeikkaa, mutta päinvastoin.

Valokuva: pulkkamäessä.

Kevätauringon helliessä olemme onneksi päässeet ulkoilemaan useammankin kerran. Juupavaaran laskettelukeskuksessa onnistuttiin kuluttamaan kokonainen päivä. Mäkeä laskettiin niin, että lumi vaan pöllysi kasvoille ja päivän päätteeksi päästiin herkuttelemaan mahtavilla hampurilaisilla kokiksen ja munkkikahvien kera.

Vaikka ruokaa onkin ollut riittävästi Niemen tuvalla, ei lisä ole koskaan pahitteeksi. Kalansaalis tosin jäi varsin niukaksi, eikä siitä ihan soppaa keitetty, mutta pilkkiminen on aina hauskaa, saalilla tai ilman.

Valokuva: pilkillä.

Muutoksen tuulet tosiaan puhaltavat hurjalla voimalla tulevan muuton johdosta. Muuttolaatikoita lojuukin lähes jokaisen asukkaan huoneissa. Pakkaamiset on jo hyvällä mallilla ja odotellaan vaan porukalla uusia avaimia ja lupaa päästä kuskaamaan tavaroita uusiin koteihin uuteen osoitteeseen.

Valokuva: tyhjä huone odottaa asukasta.
Valokuva: keittiö.

Vielä reilu kuukausi ja vuosien odotus palkitaan. Sitten voidaankin alkaa opettelemaan elämää uusissa tiloissa ja odottelemaan, josko posteljoonin kirjeet löytäisivät uuteen osoitteeseen.

Valokuva: postilaatikko.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat