Siirry sisältöön

Unelmien työpäivä hallinnossa

Julkaistu 12.10.2018 11.28
Perjantaina 5.10. vietettiin valtakunnallista työhyvinvoinnin edistämiseen keskittyvää Unelmien työpäivää. Me täällä kehitysvammaisten avopalvelujen hallinnossa tosin vietimme kiireistä johtuen kyseistä päivää, tai pikemminkin aamua, vasta tiistaina 9.10.
Valokuva: aamupala
 

Päivä alkoi yhteisellä aamupalalla. Tarjolla oli mm. uunituoreita sämpylöitä. Tällainen työpäivän aloitus kelpaisi useamminkin. Siihen se unelma-osuus sitten kyllä jäikin, tämän jälkeen oli nimittäin ohjelmassa paluu arkeen. Joillekin tietysti se arkikin voi olla unelmaa. Seuraavaksi hallintotiimin jäsenet kertovat, kuinka unelmien täyteistä kokevat työnsä olevan.

Marjaana, palvelupäällikkö: "Työ on mielekästä, kun siihen saa itse vaikuttaa. Avoimuus ja hyvät keskustelut ympärillä olevien ihmisten kanssa ovat tärkeimpiä asioita hyvän työilmapiirin osalta. Oma panos on tärkeää muistaa - ei voi aina odottaa muilta vain asioita vaan täytyy myös itse tehdä asioita. Itse koen säännölliset tapaamiset ja keskustelut eri ihmisten kanssa tärkeänä, jotta voidaan joskus pysähtyä miettimään asioita eikä aina vain kiireessä tehdä asioita. Työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen on jaksamisen edellytys ja jokaiselle pitää antaa tilaa tehdä itse tämä rajaus - toinen tykkää tehdä iltaisinkin töitä, toinen taas laittaa tiukasti työpaikan oven kiinni perässään ja käy vaikka metsässä/kävelyllä tms. Positiivinen asenne on tärkeää."

Timo, suunnittelija: "Ei tässä töiden suhteen kyllä unelmaa eletä, mutta aamuisin tulen kuitenkin mielelläni töihin, ainakin yleensä, joten positiivisen puolella ollaan. Työn mielekkyyteen suuri merkitys on sillä, että saan itse hyvin pitkälti vaikuttaa omaan tekemiseeni. Luonnollisesti myös hyvä työilmapiiri vaikuttaa."

Kristiina, palvelusihteeri: "Työni on monipuolista ja vaihtelevaa, mikään päivä ei ole samanlainen. Epäselvien asioiden selvittelyyn menee joskus turhankin paljon aikaa, mutta eipähän käy ainakaan aika pitkäksi. Pidän työstäni ja juuri nämä edellä mainitut asiat tekevät siitä mielenkiintoisen."

Tulossa loppuvuodesta

Kehitysvammaisten avopalveluiden yksiköissä järjestetään loppuvuodesta asiakastyytyväisyyskysely. Hallinnossa odotamme innolla kyselyn tuloksia. Tästä lisää blogissa sitten, kun tulokset on saatu.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat