Siirry sisältöön

Terveystutka uuden edessä

Julkaistu 16.12.2019 9.37
Terveystutka-verkkopalvelu pääsi tänä syksynä esikoululaisen ikään. Kehitys on niin nopeaa, että joitain saman ikäisiä verkkopalveluja ajetaan jo alas uusien tieltä, mutta Terveystutkalla on edelleen paikkansa.
Nainen istuu laiturilla kesäiltana.
 

Terveystutkan tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään sopivia luentoja, kursseja, vertaistukiryhmiä tai vaikkapa jumpparyhmiä. Tavoite on ollut hyvä ja se pysyy, mutta nyt on ollut aika päivittää Terveystutkaa.

Vanhassa, nyt jo kuopatussa Terveystutkan versiossa oli kaksi hakukonetta, josta toinen oli palveluille ja toinen tapahtumille. Terveystutkan maailmassa palveluja ovat pidempikestoiset ja toistuvat asiat kuten vertaistukiryhmien säännöllinen kokoontuminen tai painonhallintaryhmä. Tapahtumia taas ovat kertaluonteiset tilaisuudet esim. luennot. Terveystutkan ensimmäisessä versiossa oli myös erillinen tietosivusto, jossa oli omahoitoon ja terveyden ylläpitoon liittyviä teemoja.

Ydinjuttua eli hakua on selkeytetty

Terveystutkan hakupalvelu on sivuston ydinjuttu ja sen rakennetta on nyt selkeytetty uudessa joulukuussa 2019 julkaistussa versiossa.

Uudistuksessa on hyödynnetty käyttäjien kokemuksia ja poistettu turhia hakuvalikkoja eli vanhaa ohjetta noudattaen päädytty "Keep it simple!" -ratkaisuihin. Haku on siis edelleen käytössäsi ja toivomme, että järjestöt yhdessä julkisten palveluntuottajien kanssa täyttävät Terveystutkan tietomassaa omalla tarjonnallaan. Haun avulla loppukäyttäjä voi etsiä palveluja ja tapahtumia liikuntaan, mielen hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyen tai pitkäaikaissairauksien vertaistukeen ja virkistykseen.

Sen sijaan Terveystutkan tietosivusto eli omahoito-osuus osoittautui tarpeettomaksi ja on nyt historiaa. Menneiden kuuden vuoden aikana on saatu erinomainen verkkopalvelu Terveyskylä, jossa on tietoa ja tukea erilaisten oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen. Terveyskylässä on 32 eri teemaista taloa (esim. Mielenterveystalo, Diabetestalo, Mies- ja Naistalo, Vertaistalo) ja sieltä löytyy omahoito-ohjelmia vaikkapa tupakoinnin lopettamiseen.

Terveyskylän ohella toinen hyvä tietopankki on Duodecimin Terveyskirjasto:

Tietosivuston tilalle Terveystutkassa on avattu tämä Terveisin!-blogi, jossa nostamme esiin ajankohtaisia ja ajassa puhuttavia aiheita.

Toivottavasti tulevat kirjoitukset tuovat ideoita terveyden ja hyvinvoinnin vaalimiseen. Pysykäähän kanavalla!

**
Tämän tekstin on kirjoittanut:

Apulaisylilääkäri
Sari Torkkeli
sähköposti [email protected]

Kirjoittaja Terveisin-blogin kirjoittajat