Siirry sisältöön

Wärjäämö, taideverstas

Julkaistu 5.7.2017 12.00
Wärjäämössä työnteko on työskentelyä taiteen ja kulttuurin parissa. Se tarkoittaa sitä, että työskennellään joka päivä oman ja työkaverin luovuuden kanssa.

"Tunneilmaisu, henkilöluonteet, ihmissuhteet ja parisuhteet. Työnteko vuodatetaan sydänverellä, tunteella, järki päässä."

Wärjäämö on ollut toiminnassa jo kymmenen vuotta, joista kaksi Pinninkadun uusissa tiloissa. Toimintamme on siirtynyt koko ajan enemmän kohti esittäviä taiteita. Työtä tehdään koko ajan, saadaan aikaiseksi useita pienempiä kokonaisuuksia, mutta näkyvimpinä ovat tietenkin vaikkapa Voimanlähteitä 10-vuotisspektaakkeli syksyllä 2016 Pakkahuoneella ja lyhytelokuvat keväällä 2017.

"Yhteen hiileen puhalletaan, rauta on kuuma, maailma on meitä varten."

Valokuva: wärjäämöläiset Hämeenkadulla jäätiköiden puolesta
Valokuva: wärjäämöläiset Hämeenkadulla jäätiköiden puolesta, kuva 2

Koko toimintamme ajan ovat ajatuksina olleet tasavertaisuus ja avoimuus, rehellisyys ja tietenkin hauskanpito. Olemme kaikki toisiamme varten. Työskentelemme kulttuurin ja taiteen eri puolilla ja silti tai sen takia teemme saumatonta yhteistyötä ja pystymme toteuttamaan isoja, monitaiteellisia kokonaisuuksia.

"Wärjäämö on meidän työpaikka, jossa kaikki on sallittua; nauraminen ja itkeminen, sisäisten patoutumien purkaminenkin."

Valokuva: monitaidereyhmä, kuva 1
Valokuva: monitaideryhmä, kuva 2

Wärjäämön tarkoitus on muuttaa maailma paremmaksi, ei yhtään sen vähempää. Pinninkadun seinien sisäpuoli on täynnä potentiaalia, lahjakkuutta, ahkeruutta, taitoa ja elämää. Syksyllä 2017 järjestämme tilat uudelleen palvelemaan entistä paremmin esittäviä taiteita: musiikkia, sirkusta, tanssia, performansseja ja kaikkien näiden yhdistelmiä. Heti elokuussa 2017 valtaamme Pinninkadun osana Tapahtumien yötä. Valtauksen järjestää Kulttuurisen kehitysvammatyön verkosto. Ohjelmaa on järjestetty koko iltapäiväksi ja illan pääesiintyjä on Pauli Hanhiniemi.

"Parannetaan maailmaa ja tehdään siitä uusi, erilainen, vahva, vankka ja horjumaton. Yhdessä puhdistetaan ilmaa, rakastetaan toisiamme. Iso pöytä on puhdas."

Kursiivilla olevat tekstit on kirjoittanut Minna Saartila.

Valokuva: Trio Valoisa musisoi
Valokuva: Wärjäämössä tehdään taidetta tyhjistä maitopurkeista.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat