Siirry sisältöön

Tamperelaisella tarmolla kohti International House Tamperetta!

Julkaistu 4.10.2021 8.51
Julkinen keskustelu osaamisperusteisen maahanmuuton ympärillä käy kiivaana. Keskustelu on tärkeää, koska sen myötä tietoisuus aiheesta lisääntyy ja teema konkretisoituu. Ja sitä me tarvitsemme, konkretiaa. Miten voimme varmistaa yrityksille riittävän tuen työvoiman saatavuuskysymyksissä? Entä miten autamme maahan muuttaneita ihmisiä, jotka ovat Suomessa opiskelemassa, etsimässä työtä tai mahdollisuuksia yrittää, puhumattakaan heistä, jotka vasta saapuvat Suomeen? Tampereella on tehty tiiviisti työtä yhden luukun periaatteella toimivan palvelupisteen perustamiseksi. Se on International House Tampere.
 

Palvelupisteestä apua kansainvälisiin rekrytointeihin ja kotoutumiseen

Yritykset saavat International House Tampereesta käytännön neuvoja kansainvälisiin rekrytointeihin liittyviin kysymyksiin. Yrityksiä askarruttavat usein kysymykset, kuten mistä osaajia löytyy, mitä pitää tietää oleskelulupiin liittyen, mitä taloudellisia tukia on saatavilla ja miten huomioida ulkomaalaistaustaisen työntekijän ja mahdollisen perheen asettautuminen Suomeen. Erityisen tärkeä palvelu Housessa on myös monikielinen neuvonta Mainio, josta saa arjen sujuvuuteen ja viranomaispalveluihin apua 16 eri kielellä! Lisäksi neuvomme maahan muuttaneita muun muassa työllisyys- ja koulutusmahdollisuuksien löytämisessä.

Palvelupisteen takana on kehittämishanke, jossa ovat mukana Tampereen kaupunki pääkoordinaattorina, Pirkanmaan TE-toimisto, Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Toki palveluyhteistyössä, asiakasviestinnässä ja -ohjauksessa kumppanuusverkosto laajenee kattamaan Business Tampereen ja Business Finlandin, Kauppakamarin sekä yksityiset palveluntarjoajat, muutamia mainitakseni. International House Tampere on osoitus siitä, että hankerahoituksilla voidaan toteuttaa visioita. Hanke on ollut tuloksellisen työn tekemistä yhdessä ja vihdoin 15.10.2021 pääsemme juhlimaan International House Tampereen avajaisia! Eikä tämä jää tähän. Entergr8-hanke nimittäin parhaillaan kehittää yhteistyössä Kelan, Maahanmuuttoviraston, Digi- ja väestötietoviraston ja Verohallinnon kanssa viranomaispalveluja osaksi International House Tamperetta.

International House Tampere osana kaupungin kansainvälistä markkinointia

International House Tampereen paikallispalvelujen lisäksi tavoitteena on viedä Tampereen viestiä ulkomaille osana kansallista Finland Works -toimintaa. Koronan vuoksi osaajahoukuttelun ja kansainvälisen markkinoinnin toimia on voitu tehdä hiukan vähemmän, mutta hyvä esimerkki piristyvästä toiminnasta on “Move your startup to Tampere" -webinaari, joka järjestetään 5.10.2021. Tampere Talent Ambassadorit ovat myös tärkeässä roolissa, koska he pystyvät omien kokemustensa pohjalta tuomaan uskottavuutta myös Tampereen kansainväliseen markkinointiin. Tampere Talent Ambassadorit ovat osa Tampere Ambassador –verkostoa.

Tervetuloa avajaistapahtumaan verkon välityksellä

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan Housen avajaisten verkkolähetystä 15.10.2021 klo 13.00 alkaen! Lisätietoa avajaisten LIVE-lähetyksestä osoitteessa:

International House Tampere verkkosivut:

Lisätietoa Move Your Startup to Tampere –webinaarista:

Lisätietoa Tampere Ambassador –verkostosta:

Kirjoittaja on Nuppu Suvanto. Hän toimii International House Tampereen palvelupäällikkönä.

International HouseTampere on osa kansallista Talent Boost-toimintaa, jonka tavoitteena on edistää työnantajien keinoja rekrytoida kansainvälisiä osaajia sekä vahvistaa suomalaisten organisaatioiden kasvua kansainvälistymisen kautta ja tehdä Suomesta houkutteleva maa kansainvälisille osaajille.

Kirjoittaja