Rokkaavaa syksyä Wärjäämöltä

Valton kertomaa kuvasta:" Minä, hiukset, soitan".
Kuvan on ottanut Luovin media-alan opiskelijat
Wärjäämö on osallistunut Kulken kulttuuri kuuluu kaikille-kampanjaan liikennevälineissä ja somessa viikoilla 33 - 34
Tuomas kertoo miltä tuntui olla kuvattavana videolle: "Hyvä, hyvältä".
Pirkanmaalla edistämme kehitysvammaisten ihmisten kulttuuristen oikeuksien toteutumista monin tavoin. Huomasitko tämän hienon videon bussissa tai ratikassa? Lisätietoa kulttuurisesta kehitysvammatyöstä Pirkanmaalla alla olevasta linkistä #KulttuuriKuuluuKaikille #saavutettavuus #yhdenvertaisuus
Ulkoinen linkkiKulttuurinen kehitysvammatyö www.tampere.fi/kulttuurinenkehitysvammatyo

Kuvan ovat ottaneet Luovin media-alan opiskelijat.
Marko kertoo miltä videon kuvauksissa mukanaolo tuntui: "Ihan mahtavalta, sai pukeutua rooliasuun. Se oli ihana, kun päästiin tekemään niitä liikkeitä. Oli parasta se, kun päästiin mukaan kuvaukseen".
Kulke (Kulttuurisen kehitysvammaistyön verkosto Tampereella) kampanjaa on suunniteltu keväästä lähtien tämän verkoston yhteistyönä, ja materiaalin ovat toteuttaneet Ammattiopisto Luovin Tampereen medialinjan opiskelijat. Luovin kanssa yhteistyössä otetut valokuvat Wärjäämöläisistä olivat julkisen liikenteen digitauluissa viikoilla 33 - 34.
Kampanjan avulla tehdään näkyväksi kehitysvammaisten ihmisten oikeutta kulttuuriin ja taiteeseen ja osoitetaan, että Tampereen seudulla asiaa edistetään myös kaupungin toimesta mm. Kulken verkoston kautta. Näkyvyyden liikennevälineissä mahdollistaa maksuttomasti käyttöön saatu Tampereen kaupungin mainostila.
Busseissa ja ratikoissa nähtiin kahden viikon ajan säännöllisesti kampanjavideo, jossa kuvituksena oli Wärjäämön asiakkaita ja tekstit: Meillä kaikilla on oikeus kulttuuriin, meillä kaikilla on oikeus taiteeseen. Kulttuurista kehitysvammatyötä Pirkanmaalla.
Lopuksi näyttöön tuli Tampereen kaupungin logo sekä linkki Kulttuurisen kehitysvammatyön verkoston sivulle, josta saa lisätietoa verkoston tavoitteista ja jäsenistä:
Ulkoinen linkkiKulttuurinen kehitysvammatyö www.tampere.fi/kulttuurinenkehitysvammatyo
ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaali verkkotapahtuma 25.-28.8.2021
Osallistuimme ACCAC festivaaleille niin tekijöinä kuin kokijoinakin. ACCACIN toiminta perustuu saavutettavuuden parantamiseen, yhdenvertaisuuden ja inkluusion edistämiseen sekä kulttuuristen moninaisuuksien ymmärtämiseen.
Tapahtuma soveltuu kaikille ja se sisältää koskettavaa ohjelmaa, energisiä konsertteja ja saavutettavaa teknologiaa.
Tapahtuman monipuolinen ohjelma koostuu musiikista, tanssista, elokuvista, Special eSports -kisoista, taidenäyttelystä sekä ammattilaisseminaareista.




Wärjäämön Special eSports Finnish Open 2021-kisajoukkue kilpailun tuoksinassa.
YSTÄVÄ NIMELTÄ YKSINÄISYYS -VISUAL EP:n ensi-ilta osana ACCAC festivaalia


YSTÄVÄ NIMELTÄ YKSINÄISYYS -VISUAL EP on 8-osainen videoteossarja. Se on runollinen, visuaalinen ja auditiivinen kudelma, jonka kautta yksinolon ja yksinäisyyden tunteen eri puolet nousevat esiin. Miten yksin voi olla? Romahtaako elämä? Miten tärkeää ystävyys onkaan?

Teatteriohjaaja Jarmo Skön.
Teoksen on toteuttanut Teatteri Wärjäämö, kehitysvammaisista taiteilijoista koostuva ryhmä Tampereelta. Heidän ohjaajanaan toimii teatteriohjaaja Jarmo Skön. Monitaiteisuutta arvostava ryhmä on työskennellyt viikoittain jo 15 vuotta Tampereen kaupungin toimintakeskus Wärjäämöllä yhteistyössä Ahjolan kansalaisopiston kanssa.
YSTÄVÄ NIMELTÄ YKSINÄISYYS – VISUAL EP on myös osa "Yes we are in" -hanketta, jossa ryhmä on ollut mukana vuodesta 2018. Hankkeen muut yhteistyökumppanit ovat Belgiasta, Kroatiasta, Englannista ja Pohjois-Irlannista. Hankkeen tavoitteena on ollut tutustua teatterin tekemiseen etäyhteyden avulla ja tutkia taiteellisesti omaa elämää ja elinympäristöä.
Wärjäämöläisten ajatuksia ensi-illasta:
"Tosi mahtavalta tuntui, ainakin koska näkee itsensä elokuvan alussa".
"Se oli niinku hyvin onnistunut, ohjelma oli hyvin tehty".

Teemu sanoo että: "Tuntui mukavalle katsoa elokuvaa, saatiin se elokuva valmiiksi".

Mari kertoo kuvasta: "Vau hyvä kuva, minä fiilistelemässä elokuvan ensi-iltaa".


Riku sanoo kuvastaan seuraavaa: "Puku, se oli juhlapuku". Riku sanoo myös, että ensi-ilta tuntui: "Hyvältä, ruusuja".

Mari kertoo miltä ensi-ilta tuntui: "Tuntui hyvältä, oli meidän suuri saavutus". Ystävä nimeltä yksinäisyys kertoo itse yksinäisyydestä".



Syyskuun myötä mekin suuntaamme kohti uusia tuulia. Olemme aloittaneet Wärjäämöllä taidenäyttelyprojektin. Yksi osa näyttelyä on yhteisöllinen huopataideteos, johon Wärjäämöllä elokuussa aloittanut uusi johtava ohjaaja Jenny Pihl ja Atte ovat juuri neulahuovuttamassa omia perhosiaan.
Taidenäyttelystä lisää infoa syksyn mittaan Wärjäämön somekanavilla.
Jennyn terveiset blogin lukijoille: "Huovutus on ihan parasta, rokkaavaa syksyä kaikille".
Atte kertoo Wärjäämön elokuusta: "On ollut kivaa, on ollut kaikenlaista uutta perhosia ja näitä juttuja".
Aurinkoista ja lempeää syksyä kaikille, hymyillään kun tavataan ❤
Ulkoinen linkkiWärjäämö Facebookissa https://www.facebook.com/warjaamo
Ulkoinen linkkiWärjäämö Instagramissa https://www.instagram.com/warjaamo
Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat