Siirry sisältöön

Kameran takaa

Julkaistu 24.6.2019 10.22
Tuomikallion päiväaikaisessa toiminnassa valokuvataan paljon, niin arkea kuin juhlaakin.
Valokuva: lensball-tekniikalla kuvattu näkymä Tammerkoskesta.
 

Tuomikalliolla toimii Huippis-valokuvausryhmä, joka harjoittelee valokuvausta, erilaisia tekniikoita ja myöskin kuvattavana olemista. Valokuvatekniikoista olemme testanneet mm. lensballia, projektoria ja henkilökuvausta.

Valokuva: mustavalkoinen henkilökuva.

Koko talon projektina meillä oli kevättalvella 2019 aiheena valokuvaus ja sitä innosti ajatus omasta valokuvanäyttelystä. Saimmekin tilat näyttelylle Kulttuuritalo Laikusta toukokuulle. Yhdessä asiakkaiden kanssa pystytimme ja purimme näyttelyn, mietimme tauluille hyviä sijoittelupaikkoja ja sommitelmia. Asiakkaat olivat myös mukana kuvien tilausprosessissa. Osa tauluista on teetetty viime vuonna 2018 Kehitysvammaisten Tukiliitolta saamiemme apurahojen turvin.

Valokuva: projektori-tekniikalla kuvattu kuva maalauksin koristelluista käsivarsista.

Tauluprojektimme saa jatkoaikaa elokuussa, kun olemme varanneet vitriinin Koilliskeskuksen tiloista 31.7.–30.8.2019, jonne saamme esille Tuomikalliolla tehtyä taidetta. Asiakkaamme ovat motivoituneita valokuvaukseen ja selkeästi kamerat sekä kuvaaminen ovat meille nyt tutumpia, kuvia toivotaan katseltavan ja otettavan. Sosiaalinen media on ottanut jalansijaa vahvasti myös Tuomikalliolla esim. Facebook ja Instagram.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat