Siirry sisältöön

Juttulenkillä tutustuu uusiin ihmisiin

Julkaistu 12.6.2017 14.32
Aloitin etsivän vanhustyön Koilliskeskuksen kirjaston tiloissa syyskuussa 2016. Päivystin paikalla ja juttelin ihmisten kanssa kirjaimellisesti kirjahyllyjen välissä. Tarkoituksena oli selvittää, millaisia asioita Koillisen alueen ikäihmiset kaipasivat.

Sain tietää, että liikunnalliset ja kulttuurilliset palvelut kiinnostavat ikäihmisiä.

Kotipesän puolesta Koilliskeskuksessa oli pidetty viime syksynä Seniorien juttutupia, mutta ne loppuivat vetäjän puutteeseen vuodenvaihteessa.

Juttutuvista juttulenkkeihin

Aloin pitää vuodenvaihteen jälkeen ikäihmisille suunnattuja keskusteluryhmiä, joiden nimeksi annettiin Charlottan juttutupa. Juttutupia pidettiin parin viikon välein ja niissä keskusteliin kaikenlaisesta kulttuurista: kirjoista, elokuvista ja Tampereen historiasta. Puhuttiin myös parisuhdeasioista ja tunteista.

Tavoitteena oli tutustuttaa ihmisiä toisiinsa ja löytää keskusteluseuraa, jonka kautta elämänsisältökin rikastuu.

Keväällä saimme juttutuvassa idean, miten yhdistää liikunnallisuus, ulkoilu ja tutustuminen toisiin ihmisiin. Muutimme juttutuvan kesän ajaksi juttulenkiksi, joita järjestetään koko kesän joka keskiviikko. Lenkillä kävellään sopivaa vauhtia jutustellen ja raikkaasta ulkoilmasta nauttien.

Mukaan olen saanut upean joukon vapaaehtoisia, luotseja ja järjestöihmisiä, jotka haluavat ohjata ryhmiä ja tutustuttaa ihmisiä alueen luontokohteisiin.

Valokuva: Juttulenkkiläisiä pururadalla
Juttulenkki kiertelee Koilliskeskuksen lähimaastoissa.

Juttulenkkien osallistujat ovat olleet 65−87-vuotiaita, yksinasuvia tai pariskuntia, jotka haluavat pitää kuntoaan yllä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Kävelijöiden määrä on kasvanut viikko viikolta. Ensimmäisellä kerralla lenkillä oli neljä kävelijää, seuraavalla kahdeksan, sitten 12 ja viimeisimmällä meitä oli jo 15.

Monella on ollut mukana kävelysauvat ja kävely maastossa on onnistunut hyvin, vaikka välillä on menty esimerkiksi pitkospuita pitkin. Osallistujat ovat olleet hyvin innostuneita ja odottaneet seuraavaa viikkoa, jolloin taas pääsee lenkille turvallisessa ja tutussa ryhmässä.

Valokuva: Lenkkiläisiä istumassa kivellä järven rannalla.
Lenkin lomassa on aikaa istahtaa ja nauttia eväistä - ja hyvästä seurasta.

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut:

Palveluvastaava
Charlotta Kallio
puhelin 040 806 4249
sähköposti [email protected]

Charlotan juttulenkki lähtee joka keskiviikko Koilliskeskuksen kirjaston pihasta (Liikekatu 3) klo 13 ja kestää noin tunnin. Lenkki on suunnattu ikäihmisille, mutta nuoremmatkin ovat tervetulleita mukaan. Kesän viimeinen lenkki pidetään 30.8.2017. Tervetuloa!

Kirjoittaja Vanhemmiten-blogin kirjoittajat