Siirry sisältöön

Piikahakakodin juhlakausi

Julkaistu 19.9.2019 10.45
Kesä oli yhtä juhlaa Piikahaassa! Erilaisia tapahtumia, synttäreitä ja festareita. Kävimme myös pyöräilemässä Tohlopin järvellä, kävelylenkeillä ja uimassa. Tässä tulee muutamat kohokohdat.
Valokuva: Piikahakakodin etupiha.
 

Kesän päättäjäisjuhlat

Piikahaka vietti kesän päättäjäisjuhlat 27.8. yhdessä tuettujen asukkaiden kanssa, missä grillasimme ja kuuntelimme asukkaiden lempibiisejä. Ohjelmaksi tarjosimme mölkyn peluuta ja katuliiduilla taiteilua. Sää helli meitä ja söimme pihalla makkaraa ja muita herkkuja mitä oli tarjolla. Asukkaat olivat koristelleet Piikahakakodin kauniiksi erivärisillä ilmapalloilla ja viireillä.

Valokuva: liitutaideteos pihakivetyksellä.

Piikahaan yksivuotisjuhlat

Vietimme 14.9. Piikahaan yksivuotisjuhlia asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa. Piikahaka oli koristeltu nätisti ohjaajien ja asukkaiden tekemillä pompomeilla. Yhteen asumisryhmään oli laitettu discovaloja ja musiikkia. Piikahaan johtava hoitaja Terhi piti pienimuotoisen puheen, jonka jälkeen joimme kakkukahvit. Kahvien jälkeen Skeittaa! Älä kiusaa! -projektin Jesse Teräsahde kävi opettamassa asukkaille ja läheisille skeittausta Piikahaan pihalla.

Valokuva: juhlan kunniaksi ruusu koristaa kodin eteistä.
Valokuva: kakkuakin oli tarjolla.
Valokuva: skeittausta.
Valokuva: lisää skeittausta.
Valokuva: vielä lisää skeittausta.

Ylisfestari

Ylisfestareille lähdimme pienellä porukalla kuuntelemaan Hevisaurusta, Ellinooraa ja Juha Tapiota. Tanssien ja laulujen jälkeen menimme nauttimaan piknikin antimista. Masut täynnä makkaraa ja pehmistä jatkoimme fiilistelyä ja kävimme hakemassa asukkaalle kasvomaalauksen. Festivaaleilla oli paljon vanhoja tuttuja, joita kävimme tervehtimässä.

Valokuva: musiikkia kuuntelemassa.

Kotieläinpuisto Sastamalassa

25.7. pakkasimme talon auton varusteilla, eväillä sekä asukkailla ja lähdimme puolenpäivän aikoihin käymään Kiviniityn Kotieläinpuistossa katselemassa, löytyisikö sieltä mielenkiintoisia eläimiä.

Riikinkukko ja strutsi olivat jääneet eniten mieleen reissulta. Näkyi myös joutsenia ja sen poikasia, vuohia ja possuja.

Eväitten syömisten jälkeen lähdimme iltapäivällä takaisin kohti Piikahakaa. Ennen kotiin tuloa kävimme hakemassa jäätelöt kauniin päivän kunniaksi.

Valokuva: riikinkukko.
Valokuva: strutseja.
Valokuva: vuohi.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat