Siirry sisältöön

Syksyn lukujärjestys Pappilanpuistossa

Julkaistu 20.11.2020 12.23
Heipparallaa kaikki blogin seuraajat! Koronakevät on selätetty, ja olemme täällä Pappilanpuistossa palanneet omalle työmaalle.
Napakympin juontaja ja voittajapari esittelevät palkintomatkan määränpäätä.
 

Me ohjaajat olimme jalkautuneet keväällä muihin yksiköihin, ja yksi meistä oli tekemässä kirjallisia töitä täällä Pappilanpuistossa. Oli ihana huomata töihin palattuamme, että kaikki olivat säilyneet terveinä, niin asiakkaat kuin ohjaajatkin.

Syksyn pimeneviin päiviin olemme keksineet monenlaista tekemistä meidän uuteen lukkariin. Talvikin sieltä taitaapi tulla, kun kirjoittaessani tätä blogia lunta jo hiljalleen leijailee. Asiakkaat ovat nyt tarmoa täynnä, pitkän tauon jälkeen.

Alkusyksystä lenkkeilimme paljon. Meillä oli eri lenkkiryhmät nopeille ja hitaammille kävelijöille. Lähtipä lenkille sellaisetkin asiakkaat, jotka eivät ole niin innostuneita lenkkeilystä. Ilmojen viiletessä meidän ohjelmastamme löytyy paljon liikunnallisia hetkiä, kuten mm. liikuntasalissa jumppaamista, kuntopiiriä ja kuntosalia. Henkilökohtaisia jumppaohjeita on muutamalla asiakkaalla. Liikunnallisiin hetkiin kuuluvana pidimme meitin tiimin omat syyskisat. Ilma oli jo sen verran viileä, että liikuntasali oli oiva paikka järjestää ne. Lajeina meillä tällä kertaa oli köydenveto, kourupallo ja tasapaino/lihaskuntorata. Kaikki asiakkaat osallistuivat innokkaasti lajeihin, ja iltapäivällä oli sitten palkintojenjako, jolloin kaikki kisailijat palkittiin.

Syksyn pääaiheeksi olemme nostaneet vuoropuheessa asiakkaiden kanssa meidän yksikön arvot. Alkuvuodesta meidän arvoiksi valikoituivat itsemääräämisoikeus, tasa-arvo/oikeudenmukaisuus ja turvallisuus. Myöhemmin syksyllä työstämme meille tärkeistä arvoista tiloihimme taulun, jossa avaamme arvoja enemmän asiakkaiden näkökulmasta.

Uudesta lukkaristamme löytyy liikunnan lisäksi mm. kodinhoitoa, muistikka-ryhmä, lukemista, kädentaitoja, maalarit-ryhmä, miestenryhmä, Kauniit ja rohkeat -ryhmä, yhteislaulua, leivontaa, historian havinaa -ryhmä, ja perjantaisin on vaihtuvana ohjelmana aistihetki, levyraati tai bingo.

Viime kerralla Kauniit ja rohkeat -ryhmässä meillä oli jo toistamiseen päiväaikaisen toiminnan oma Napakymppi. Kisailijat oli puettu roolivaatteisiin, ja Herra X:lle oli laadittu kysymykset valmiiksi. Kisan voittajapari pääsi nautiskelemaan yhdessä jäätelöannokset salonkiin. Kaikkia vähän jännitti tämä kisailu, mutta päällimmäinen ajatus oli, että tällaista toimintaa toivottiin enemmän. Ja sitähän tulee, koska tämä ryhmä on avoin kaikelle uudelle!

Mies istuu rusetti kaulassa ja lukee paperilta kysymyksiä.
Napakympin juontaja ja kilpailijat istuvat vierekkäin.

Meitin tiimi toivottaa kaikille reipasta syksyä ja talvea. Koitetaanpa pysyä terveinä!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat