Siirry sisältöön

Musisointia Tuomikalliossa

Julkaistu 23.10.2019 9.00
Mikä yhdistää asiakkaita diagnoosista riippumatta? Tai kielellisistä taidoista riippumatta? Musiikin kokeminen ei vaadi kykyä analysoida tai ymmärtää sanoja, vaan sen sijaan kykyä heittäytyä sen vietäväksi.
Valokuva: soittamista malleteilla.
 

Soittamaan tai laulamaan osallistuminen onnistuu parhaiten, kun se ei ole liian vaikeaa. Yksinkertaisilla rytmisoittimilla kynnys osallistua musisointiin pysyy matalana, ja tarjoaa asiakkaillemme samalla onnistumisen ja osallisuuden kokemuksen.

Valokuva: rummutusta.
Valokuva: lisää rummutusta.

Musiikkiryhmämme toimivat tällä hetkellä keskimäärin kahtena iltapäivänä viikossa. Ajan kanssa niistä on tullut asiakkaidemme keskuudessa hyvin suosittuja. Ensimmäisillä kerroilla osa osallistujista karkasi paikalta ensimmäisen laulun jälkeen. Nyt porukka pysyy paikoillaan piirissä mielellään, ja osallistumisesta on tullut oma-aloitteisempaa.

Valokuva: vielä lisää rummutusta.

Asiakkaille mielekkäällä toiminnalla on ollut myös muita, kauaskantoisempia, seurauksia. Tästä hyvä esimerkki on puhumaton asiakas, joka ei aiemmin osannut pyytää toivomiaan lauluja. Ryhmässä hän kuuli mieleisiään lauluja, laulujen nimiä harjoiteltiin yhdessä tukiviittomilla, ja nyt asiakas osaa pyytää haluamiaan lauluja myös musiikkiryhmän ulkopuolella. Ja tämä asiakas todellakin viittoo niitä.

Valokuva: tässä viitotaan jotain laulua.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat