Siirry sisältöön

Kevättuulahduksia Hälläpyörän kodista!

Julkaistu 1.6.2021 13.41
Lumet ovat sulaneet ja kevät tuli Hälläpyörän kotiinkin. Kevättalvi ja kevät ovat menneet nopeasti ja päivä pidentynyt.
Lumisia pihakalusteita Hälläpyörän kodin pihalla.
 

Nyt on takatalvikin takana ja kesä pullahti yhdessä lämpimässä päivässä. Koivuissa on jo pienet lehdet ja vastapäisen talon pihalla kukkii kaksi puuta valkoisia kukkia, kauniita. Maskeja on käytetty ahkerasti, pesty käsiä ja huomioitu turvavälit. Kevään aikana on ollut asukkaillamme ylimääräisiä kotipäiviä. Koronarokotukset asukkaille on annettu. Toivomme kovasti normaaliin arkeen siirtymistä ilman maskeja ja rajoituksia.

Kipa on pitänyt perjantaisin jalkautunutta työtoimintaa täällä Hälläpyörän kodissa. Mukana on ryhmä kodin asukkaita innokkaina ja he ovat puuhastelleet kaikenlaista mm. askarreleet, leiponeet ja ulkoilleet. Yetiä he käyttävät säännöllisesti Kipan johdolla, sieltä katsotaan päivän ohjelma, kuunnellaan musiikkia, luetaan sanomalehteä jne. Kauniina päivinä asukkaat pääsevät ulkoilemaan vuorollaan.

Kevät kiikareilla tähyilimme kohti kesää. Ikkunan takana saattaa vilistää orava tai pupujussi. On useammankin kerran nähty, kun pupu katselee Hälläpyörän olohuoneeseen sisään. Keväällä pupuja ja oravia näkee kaksittain kirmaamassa kevättä rinnassaan.

Makkaroita paistumassa laavulle tehdyn tulen yllä.

Muutama asukkaista pääsi huhtikuussa Niihaman leirikeskukseen retkelle. Autolla huristeltiin keväiseen luontoon ulkoilemaan, laavulle tehtiin tuli ja siinä paistettiin makkaraa ja kyytipojaksi oli mehua. Asukkaat kävivät myös Tallipihalle suuntautuvalla retkellä.

Kesän tullessa päästään taas tekemään lisää mukavia retkiä asukkaiden kanssa autolla. Ehkä ajelemme myös uudella punaisella raitiovaunulla pitkin Tamperetta, koska muutamat asukkaat viihtyvät niin hyvin matkustaessaan, ja pääseepä siinä omaa kotikaupunkiaan näkemään lähemmin.

On täällä Hälläpyörässä väliin vähän juhlittukin mm. synttäreitä, pääsiäistä ja Vappua. Silloin aina on tiedossa herkkuja ja kuohuvaakin on ollut.

Kaksi käsidesipulloa pöydällä serpentiinin ympäröimänä.

Yhtenä iltapäivänä asukkaat tekivät pizzoja ja herkuttelivat ne, omiin suihinsa. Yhdessä puuhaaminen oli mukavaa ja hyvä syöminen maistuu aina. Jokaiselta asukkaalta kysyttiin yksi oma toivelaulu ja toiveet kuunneltiin Yetin kautta Youtubesta. Asukkaat pitävät paljon musiikista ja laulavat itse mukana. Ja onhan se rentouttavaa yhdessäoloa. Kesällä olisi mukavaa kuunnella taas omassa pihassa musiikkiesityksiä. Välillä on elokuvailta, Yetiltä laitetaan pyörimään vanha elokuva tai sarja tai konsertti. Joskus pelataan sanapeliä. Tukiyhdistyksen musiikkihetkiin on osallistuttu muutaman kerran Yetin kautta.

Pahvista askarreltuja erivärisiä ja -muotoisia ilmapalloja.

Pian päästään istuttamaan kukkia parkkipaikan laatikoihin. Ehkä sinne voisi laitaa yhteen laatikkoon kasvamaan perunaa. Saataisiin omat potut kiehumaan loppukesästä. Tori on aina kesällä asukkaiden vierailun kohteena. Sinne mennään ostamaan mansikoita, herneitä, kukkia yms. Hälläpyörän kodin asukkaat nauttivat kesästä, auringon lämmöstä ja yhdessäolosta.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat