Siirry sisältöön

Henkilökohtaisen avun yksikköön voit pian varata ajan verkossa

Julkaistu 14.1.2021 15.43
Henkilökohtaisen avun yksikkö avaa verkkoajanvarauksen helmikuun alussa. Kaikki henkilökohtaisen avun yksikön palveluajat ovat 1.2.2021 alkaen varattavissa verkossa ja toivommekin, että asiakkaamme hoitavat ajanvaraukset jatkossa ensisijaisesti sähköisen ajanvarauspalvelun kautta.
Näkymä verkkoajanvarauspalvelun sivusta.
 

Puhelinpalvelu jatkaa toimintaa normaalisti. Jos asiasi koskee verkkoajanvarauksen kautta varattavissa olevia palveluaikoja, varaathan jatkossa itsellesi sopivan ajan verkossa. Sähköiselle ajanvaraussivulle tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Ohjeet ajan varaamiseen löydät 1.2.2021 lähtien ”Ajanvaraus verkossa” -sivulta .

Voit verkossa varata seuraavia aikoja:

  • Henkilökohtaisen avun työnantajamallin alkuinfo
  • Henkilökohtaisen avun palvelusetelin käyttäjän alkuinfo
  • Oima-käyttöneuvonta henkilökohtaisen avustajan työnantajalle
  • Aika palveluohjaajalle tai palvelusihteerille

Ajanvaraukset palveluohjaajalle tai palvelusihteerille ovat varattavissa, kun haluat keskustella henkilökohtaisen avun palvelustasi tai avustajasi palkanmaksusta yksityiskohtaisemmin. Puhelinpalvelu on edelleen käytössä ensisijaisena yhteydenottovälineenä yksittäisissä kysymyksissä.

Sähköisessä palvelussa on tarjolla aikoja noin kuukaudeksi eteenpäin. Varaukset ovat ajanvaraussivustolla asiakkaan peruttavissa tai siirrettävissä viimeistään yhtä päivää ennen varatun ajanvarauksen alkua.

Kirjoittaja Mainiot maakunnalliset -blogin kirjoittajat