Siirry sisältöön

Terveisiä Orivedeltä

Julkaistu 14.8.2017 8.22
Tällä kertaa poikkeuksellisesti tarinaa kahdesta yksiköstä. Niemen tuvassa on tehty kesäretkiä ja Lupiinissa palaillaan lomilta.

Energistä elokuuta Niemen tuvalla

Niemen tupa, entiseltä nimeltään Oriveden ryhmäkoti, aloitti toimintansa syksyllä 1988. Niemen tupa sijaitsee kauniissa peltomaisemissa pienessä Oriveden kaupungissa. Asukkaita Niemen tuvalla on 9, tukiasukkaita on 4 ja henkilökuntaa on 3 ohjaajaa.

Vaikka kelit nyt oli mitä oli, olemme silti ehtineet reissailla ja touhuilla paljon porukalla ja ennen kaikkea nauttia kesästä. Riittää kun meillä on asenne kohdillaan: ei ole huonoja kelejä, kunhan on varusteet kunnossa :)

Retkistä voisi mainita tutustumisen Parolan panssarimuseoon, jossa vierähtikin useampi tunti. Porukalla päästiinkin tutkimaan toinen toistaan massiivisempia ja kiinnostavampia panssarivaunuja ja samalla tuli myös pieni kertaus suomen historiasta.

Valokuva: miehet museossa katselemassa panssarivaunuja

Toinen retkistä suuntautui Ruoveden, Torisevan ja Virtojen suunnille, jossa päästiinkin ihmettelemään kirppareiden tavarapaljoutta ja mm. Torisevan rotkon kauneutta.

Valokuva: miehet ja kuplavolkkari.

Paljon odotettu retki Korkeasaareen onnistui myös loistavasti, vaikka vettä satoi lähes koko päivän. Erityistä ihastusta saivat amurintiikerit ja pikkiriikkiset apinat.

Valokuva: amurintiikereitä

Myös polkupyöräretki Säynäniemen leirintäalueelle oli mieluinen. Ihanissa maisemissa grillattiin, syötiin salaatteja ja juotiin kaffetta pullan kera. Päivän mittaan otettiin porukalla pieni keilauskisakin ja yksi uskalias pulahti jopa uimaan.

Valokuva: pyöräretkellä

Kaikista kesän retkistähän tulisi lähes romaani, mutta tässä jokunen pieni tarina. Näillä kivoilla muistoilla mennään pitkään syksyyn ja tietty aletaan suunnittelemaan uusia mielenkiintoisia retkiä.

Lupiini

On elokuu ja minusta näkee sen. Tätä kirjoittaessamme ensimmäinen työviikko on ohi. Maanantaina vaihdoimme kesän kuulumisia. Kaikista oli kiva aloittaa taas arki. Vietimme aikaa yhdessä pelaten Hellapoliisi-lautapeliä, samalla opimme lisää elintarvikkeista ja ruoanvalmistuksesta. Muistia paransimme huonekalumuistipelillä. Lupiinin terassistakin saatiin nauttia hetkittäin ja kalastustakin tuli kuivaharjoiteltua. Torstai-iltapäivänä sukelsimme fysiologian ja anatomian saloihin tietopalassa. Perjantaina tehtiin entiseen malliin lounas (kokkiryhmän nimi on Lupiinin leipä ja salaatti). Silläsiisti-porukka siivosi yleiset tilat. Iltapäivällä vietettiin Jounin 60-vuotisjuhlia mansikkakakun kera. Väänsimme monot vinoon ja laitoimme lanteet heilumaan karaoken tahdissa lopuksi. Se on siinä eka viikko pulkassa.

Aurinkoista loppukesää toivottelevat Niemen tuvan väki ja Lupiinilaiset!!!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat