Siirry sisältöön

Kuinka uusi avustaja- ja sijaisrekrymme oikein toimii?

Julkaistu 10.9.2020 15.59
Palveluohjaajan työssäni henkilökohtaisen avun yksikössä antoisinta on ihmisten kohtaaminen. Ajan hermolla kun olemme, kohtaamiset tapahtuvat virtuaalisesti. Koneiden, puhelimien ja kuulokkeiden akut käyvät kuumina. Vaikka koneet ovatkin välissä, olemme mielestäni onnistuneet luomaan keskuksesta paikan, johon on helppo ottaa yhteyttä ja jonka ”tavaramerkkinä” on ystävällinen palvelu.
Tietokone, kuulokkeet ja kännykkä pöydällä.
 

Tältä pohjalta on ollut hyvä käynnistää keskuksen uusi toiminta eli henkilökohtaisen avun avustaja- ja sijaisrekrytointi. Uudessa toiminnassa avustajien töihin haluavat tekevät sähköisen hakemuksen henkilökohtaisen avun yksikköön. Kaikille hakemuksen lähettäneille tehdään ns. esihaastattelu. Siinä käydään läpi mm. hakijan työhistoriaa ja keskustellaan, mitä tarkoittaa työ henkilökohtaisena avustajana. Työnantajille on tärkeää, että avustajiksi aikovat tietävät jo työpaikkaa hakiessaan, millaisesta työn sisällöstä on kyse. Esihaastattelun jälkeen avustajiksi sopivat henkilöt liitetään avustaja- ja sijaisrekisteriin.

Työnantajat eli henkilökohtaisen avun asiakkaat lähettävät työpaikkailmoituksen keskukseen. Tämä työnantajan laatima ilmoitus lähetetään rekisterissä oleville sopiville henkilöille. Ilmoituksen saaja hakee varsinaista avustajan paikkaa, jos se tuntuu hänelle sopivalta. Varsinaisen päätöksen avustajan palkkaamisesta tekee aina työnantaja. Työsuhteessa palkattava henkilö on avustettavaan henkilöön, hän on avustajan työnantaja.

Rekrytoinnin esihaastatteluja tehdessäni olen saanut keskustella monen mielenkiintoisen ihmisen kanssa. Yhteistä suurimmalle osalle haastatelluista on aito kiinnostus ja halu päästä tekemään avustajan töitä. Ilokseni olen huomannut, että henkilökohtaisen avustajan työ on monelle jo entuudestaan tuttua. He ovat tehneet sitä aiemmin tai heillä on tuttu, joka on työtä tehnyt ja sitä hakijalle suositellut.

Sanaa tästä toiminnasta saa levittää vapaasti, sillä avustajia tarvitaan koko Pirkanmaan alueella. Keskuksen tavoitteena on mainostaa syksyn aikana avustajarekryä, jotta mahdollisimman moni avustajan työstä kiinnostunut pääsisi töihin ja jotta työnantajat löytäisivät lisää luotettavia, innostuneita ja sitoutuneita henkilökohtaisia avustajia.

Innostuitko? Rekisteriin voi hakea Kuntarekryn kautta:

Tämän tekstin on kirjoittanut
Palveluohjaaja
Marika Otsola
sähköposti [email protected]

Kirjoittaja Mainiot maakunnalliset -blogin kirjoittajat