Siirry sisältöön

Terveiset Puuwillasta

Julkaistu 27.11.2018 13.10
Puuwillassa on ollut syksyn mittaan kaikenlaista menoa ja meininikiä.
Valokuva: bändi keikalla Hälläpyörässä.
 

Juhlaa

Puuwillassa juhlitaan asukkaiden syntymäpäiviä sekä panostetaan siihen, että vapaa-aika tuntuu vapaa-ajalta, juhla juhlalta ja pyhä eroaa arjesta. Esimerkiksi siten, että viikonlopun aikataulut mm. ruokailut ovat myöhemmin kuin arkena. Tällöin voi nukkua pidempään ja hölläillä rauhassa. Puuwillan asukkaiden työajat alkavat arkisin todella aikaisin, koska työtoiminnat aukeavat aamulla ja matkoihin kuluu yllättävän kauan. Tällä tavalla saamme vaihtelua arkiseen aherrukseen.

Valokuva: kesäjuhlat

Kotihommia

Puuwillassa asukkaat osallistuvat aktiivisesti taitojensa mukaan myös yhteisiin kotitöihin. Mm. roskien tyhjentäminen, pöytien pyyhintä, tiskikoneen tyhjennys, pyykkien viikkaaminen, voileipien valmistaminen, leipominen, kahvin keitto ja ulkotyöt ovat sellaisia askareita, joihon asukas voi osallistua. Kotipäivänä tietenkin jokainen siivoaa oman huoneensa itse omien kykyjensä mukaan.

Valokuva: leipomista.

Discoilua

Asukkaat käyvät ahkerasti sidosryhmien järjestämissä tilaisuuksissa. "Monnarin disco" on ehdottoman suosittu tapahtuma, johon mennään isolla porukalla. Discossa tavataan tuttuja, tanssitaan ja nautitaan herkuista. Parasta on tiuha tunnelma ja kaverit!

Kulttuuria

Puuwillan asukkaat käyvät kulttuuritapahtumissa ja teatteri on parasta! Konserteissa ja teattereissa käydään sekä avustajien että omien ohjaajien kanssa.

Valokuva: kahvittelua teatterin väliajalla.

Turvallisuuskoulutusta henkilökunnalle

Puuwillassa kävi Palolaitokselta turvallisuuskouluttaja. Kattavan koulutuspaketin jälkeen pääsimme itse tositoimiin. Testailimme paloletkut, tarkistimme kaikki paloturvalaitteet, kävimme katsomassa, missä on päävesikytkin ja lopuksi sammutimme oikean "tulipalon" sekä sammutuspeitteellä, että jauhesammuttimella.

Valokuva: sammutusharjoitus.

Tutustumassa Voimiaan

Kävimme katsomassa, mistä meidän ruokamme tulee. Voimialta Hatanpäältä se tulee! Näimme valtavat kattilat ja pannut, missä valmistetaan meidänkin sapuskamme. Kyllä ihmettelimme sitä määrää, mikä täältä päivittäin lähtee. Kyselimme asiantuntevia kysymyksiä ja tilailimme jo seuraavaa mieliruokaa. Saamme pari kertaa vuodessa toivoa "mieliruokapäivän". Edellinen oli pizzaa, koska meillä oli ulkoilutapahtuma Niihamassa ja nyt mietittiin jo Halloweenia.

Valokuva: tutustumassa Voimialla.

Halloween-juhla

No niin! Nyt tuli Voimialta niin hieno ja kauhea Halloween-ateria, että ihan hirvitti. Listalla oli lohikäärmeen polttamia hampurilaisia, verisiä ranskissormia ja aivastussalaattia. Kaiken lisäksi veripullo, kissankielet ja lepakonoksennukset olivat upasti koristelluissa pulloissa (ketsuppi, suolakurkut ja majoneesi). Puuwillabändi soitti ja lopuksi kaikki osallistuivat tansseihin.

Valokuva: halloween-ateria.
Valokuva: bändi työn touhussa.
Valokuva: tämä henkilö on pukeutunut luurangoksi.

Halloween on saanut jalansijan Puuwillassakin, mutta kyllä me muistimme Pyhäinpäivän vanhemman merkityksen. Osa kävi omaisten haudalla ja muisteli jo edesmenneitä ystäviä ja sukulaisaan.

Keikkaa Hälläpyörässä

Ystäväkotimme tilasi meidät soittamaan ja mehän soitimme! Oli aivan mahtavaa, kun heillä oli fanikyltitkin tehtynä. Esiinnyimme asenteella ja sitten joimme kakkukahveet päälle. Lopuksi jammailimme vielä Tuure Kilpeläisen lauluja, koska siellä oli useampikin fani. Oli mukavaa.

Valokuva: fanikyltti.

Humputtelua

Kotipäivinä hoidamme kaikenlaisia tärkeitä asioita kuten esim. lääkärikäyntejä, optikkokäyntejä, hankintoja (vaatteet, hygieniavälineet, omat herkut, omat harrastustarvikkeet). Ja tietysti siinä ohessa voi käydä vaikka prinsessaleivoksella!

Valokuva: prinsessa-leivoksella.

Vispilä tahdittaa

Puuwillassa käy joskus ryhmiä esiintymässä. Tällä kertaa Puuwillaan saapui kansanmusiikki-skiffle-hyppyorkesteri Vispilä. Vispilä onkin tehnyt keikkaa Puuwillaorkesterin kanssa, joten yhteistä ohjelmistoa löytyi myös. Jos käytte Puuwillan Facebook-sivuilla, voitte nähdä koskettavan esityksen "Voi virsua, voi", jonka laulaa solisti Keijo, sekä menevän version hitistä "Honolulu".

Valokuva: Vispilä keikalla.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat