Siirry sisältöön

Kaarilan toiminnalliset kolme viikkoa

Julkaistu 27.10.2021 14.14
Kaarilassa on ollut todella toiminnalliset kolme viikkoa. Opiskelijat Tredusta aloittivat kesällä opintokokonaisuuden suorittamisen tavoitteena opiskella samalla suomen kieltä. Harjoittelu käynnistyi ensin kerran viikossa tapahtuvilla käynneillä, ja lokakuussa he ovat olleet päivittäin kolmen viikon jakson.
Kaarilan väkeä ulkopöydän ääressä istuttamassa kanervia ruukkuihin.
 

Asukkaat ovat tehneet opiskelijoiden ohjauksessa askarteluja ja suurimmassa osassa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Kierrätykseen vietävistä pahveista, lasipurkeista, muovi- ja lasipulloista on valmistunut toinen toistaan kauniimpia taideteoksia.

Kaarilan väkeä askartelemassa tauluja liimaamalla pistaasipähkinöiden kuoria pahviin.

Pistaasipähkinöistä asukkaat valmistivat taulun omaan huoneeseensa. Taulun taustana on tukusta tullutta pahvia, jonka päälle liimattiin paperi. Kukka valmistettiin pistaasipähkinän kuorista ja lopuksi pistaasipähkinät sai pistellä poskeensa.

Kaarilan väkeä maalaamassa pistaasipähkinöiden kuorista sekä pahvista valmistamiaan kukkatauluja.

Sadekeppien materiaalina käytettiin varastossa ollutta pahvirullaa. Rulla täytettiin riisillä. Myös herneitä voi käyttää pehmeän sateenäänen saamiseksi. Rulla päällystettiin kankaalla ja lopuksi maalattiin. Sadekeppejä kääntäessä rentouttava ropina tuo mieleen kesäsateen. Sitten voikin sulkea silmät ja uppoutua kesämuistoihin.

Kaksi henkilöä valmistamassa sadekeppiä.

Kaarilan keittiötä koristaa kattoon kiinnitetty oksa, jossa riippuu koristeina sydämiä, tähtiä ja enkeleitä. Koristeet on tehty soodataikinasta, jonka aineina on soodaa, vettä ja maissijauhoja.

Kaarilan väki valmistamassa keskittyneesti koristeita soodataikinasta.

Askartelumateriaaleja hankittiin myös ulkoillessa ja luontoretkillä. Kävyt, kivet, sammal ja hiekka ovat olleet hyviä askartelumateriaaleja. Niitä käytettiin mm. halloween-asetelmaa tehdessä. Kurpitsa, haamut ja hämähäkit lepäilevät sammalpedillä ja valojen loisteessa tunnelma on taattu.

Kaksi henkilöä muovailemassa soodataikinaa.

Kaarilan porukka toivottaa kaikille iloista Halloweenia!

Halloween-asetelma, jossa askarreltuja haamuja, hämähäkkejä sekä valot.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat