Siirry sisältöön

Henkilökohtaisen avun yksikkö koordinoi henkilökohtaisen avun palvelusetelipalvelun ja ostopalvelun toteutumista

Julkaistu 19.4.2021 15.05
Pirkanmaan alueen henkilökohtaisen avun palvelusetelipalvelun ja ostopalvelun koordinointi siirtyi Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikölle vuoden 2021 alusta.
Iso joukko värikkäitä palloja.
 

Samaan aikaan alettiin Pirkanmaan alueella noudattaa palveluiden toteutumisessa samoja ohjeita, periaatteita ja linjauksia, jotka palvelusetelipalvelun kohdalla on koottu Palvelusetelin sääntökirjaksi. Ostopalvelussa nämä kriteerit on määritelty yhteisesti ostopalvelun palveluntuottajien hankintaprosessia tehdessä.

Asiakkaan kotikunnan vammaispalvelut vastaa palveluiden toteutumisessa asiakkaan palveluntarpeen kartoittamisesta ja päätöksen tekemisestä aivan samalla tavoin kuin henkilökohtaisen avun työnantajamallinkin kohdalla. Tämän jälkeen palvelun käytännön toteutumisen ohjaus ja neuvonta siirtyy henkilökohtaisen avun yksiköön.

Ostopalvelumallissa henkilökohtaisen avun yksikön rooli on pienempi palvelusetelipalveluun verrattuna: yksikkö huolehtii, että laskutustiedot ovat järjestelmässä ja että palvelun laskut maksetaan palveluntuottajalle.

Palvelusetelipalvelussa henkilökohtaisen avun yksikkö pitää asiakkaalle alkuinfon, jossa käydään läpi tärkeimmät palvelusetelipalveluun liittyvät asiat ja toimintatavat. Yksikön palveluohjaaja laatii asiakkaan kotikunnan päätöksen perusteella palvelusetelin, jonka asiakas saa alkuinfon yhteydessä. Palvelusetelillä asiakas voi ostaa henkilökohtaisen avun haluamaltaan, kuntien hyväksymältä, palveluntuottajalistalta löytyvältä palvelusetelituottajalta. Kaikki listalle hyväksytyt palveluntuottajat ovat sitoutuneet palvelusetelin sääntökirjan ehtoihin.

Henkilökohtaisen avun yksikkö kerää palautetta eri palveluntuottajien palveluun liittyen ja käsittelee ne palveluntuottajien kanssa. Lisäksi palautteiden perusteella myös seurataan palveluntuottajien sitoutumista sopimuksissa määriteltyihin, palvelun laatuun liittyviin ehtoihin.

Voit tutustua palvelusetelipalveluun ja palvelusetelin sääntökirjaan henkilökohtaisen avun yksikön verkkosivuilla:

Kirjoittaja Mainiot maakunnalliset -blogin kirjoittajat