Siirry sisältöön

Ympäristötaidetta ja halloween-juhlintaa Wärjäämöllä

Julkaistu 16.11.2018 10.04
Wärjäämön syksy on mennyt monipuolisesti taidetta tehden. Bändit ovat tehneet mm. äänimaisemia ja tanssijat ovat valmistelleet perinnetanssiesitystä.
Valokuva: levälauttaperformanssi.
 

Laulu ja katusoitto -ryhmässä syksyn kohokohtana on ollut käydä asematunnelin katusoittopaikassa esiintymässä. Puuttuva palanen ja Todella kaunis -kappaleet kajahtivat ilmoille niin komeasti, että se sai ansaitusti spontaaneja aplodeja ohikulkijoilta.

Valokuva: laulu ja katusoitto -ryhmä asematunnelissa.

Tavallisten ryhmien ohessa syksyn aikana Wärjäämöllä on tehty kaksi ympäristöaiheista taideteosta. Projektit ovat osa Noora-Maija Tokeen soveltavan taiteen kehittämishanketta.

Ensimmäisestä työpajasta tuloksena syntynyt performanssi esitettiin julkisesti Tullikamarin aukiolla 1.10. Tampereen päivänä (katso postauksen pääkuva). Esityksellä pyrittiin herättämään keskustelua ajankohtaisesta sinilevätilanteesta ja tuomaan poikkeava näkökulma aiheen käsittelyyn taiteen keinoin.

Ympäristötaideteos "yhteys on voimaa" sai alkunsa huomiosta, että Tampereen puistoissa ei juurikaan ole julkisia teoksia. Ympäristötaideteoksen paikaksi valikoitui Sorsapuisto, jossa wärjäämöläiset käyvät päivittäin kävelyllä. Taideteoksen savipallot kuvastavat soluja ja ne symboloivat yhteyttä ihmisten ja luonnon välillä. Savipalloja on yhteensä 672 kappaletta ja ne sijoitettiin ketjuiksi kolmen puun väliin.

Valokuva: yhteys on voimaa -taideteos.

Halloweenia Wärjäämöllä juhlittiin kokonaisen toimintaviikon verran. Viikko sisälsi mm. halloween-discon, monenlaista teemaan sopivaa syötävää ja juotavaa sekä kauhutarinoita. Koristelepakot ja -hämähäkit sekä irvistelevät kurpitsatkin löysivät paikkansa Wärjäämön tiloista.

Valokuva: halloween-koristeita.
Valokuva: halloweenin juhlija.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat