Siirry sisältöön

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi arvostaa rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa

Julkaistu 21.9.2021 13.33

Johanna Loukaskorpi (sd.) jatkaa apulaispormestarina sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueella, jolla on edessään historiallisen iso murros. Sote-uudistus siirtää parin vuoden kuluessa sote-palvelut kunnilta uusien hyvinvointialueiden haltuun.

Tampere on asettanut tavoitteeksi palvelujen saumattoman siirron, tosin suurissa muutoksissa on aina haasteensa, joten niihinkin pitää varautua. Uudistuksen tavoitteena on palvelujen saatavuuden parantaminen ja yhdenvertaistaminen.

– Odotukseni sote-uudistuksen suhteen ovat kyllä pääosin myönteiset: uskon uudistuksen tavoitteisiin, Loukaskorpi toteaa.

Johanna Loukaskorpi nojautuu taaksepäin vihreässä nojatuolissa kameraan katsoen.
Johanna Loukaskorven periaatteena on, ettei kysyvä tieltä eksy. Luottamushenkilöiden pitää uskaltaa sekä kysyä että kyseenalaistaa, ja kritiikki tulee esittää rakentavasti.

Koronan jäljissä riittää korjattavaa

Tampereella on aina kyetty tekemään päätöksiä hyvässä yhteishengessä. Johanna Loukaskorven mukaan se näkyy esimerkiksi pormestariohjelmassa, johon kaikki puolueet saavat sanoa sanansa vaalien jälkeen ja jota sitten toteutetaan valtuustokauden mittaan. Ohjelmaan on kirjattu muun muassa koronan seurauksena syntyneen hoito- ja hoivavelan korjaaminen.

– Töitä pitää tehdä niin henkilöstön työhyvinvoinnin kanssa kuin jonojen purkamisessakin. Korona on aiheuttanut myös paljon sosiaalisia ongelmia, erityisesti kaikkein haavoittuvimmissa asiakasryhmissä. Tehtävää todella riittää.

Loukaskorpi muistuttaa, että henkilöstön hyvinvoinnilla ja kaupungin hyvällä työnantajamaineella on suuri merkitys, kun kamppaillaan ammattitaitoisista työntekijöistä.

Toinen Loukaskorvelle tärkeä asia on, että kuluvalla valtuustokaudella on määrä toteuttaa tamperelainen malli lasten ja nuorten terapiatakuusta. Kun apua saa nopeammin ja helpommin, ehkäistään samalla vaativampien – ja kalliimpien – mielenterveyspalvelujen tarvetta.

Pormestariohjelmassa on tavoitteena myös pitkäaikaisen asunnottomuuden poistaminen ja lyhytaikaisen puolittaminen.

– Ratkaisuissa tarvitaan sekä kohtuuhintaisia asuntoja että yksilöllisten tuen tarpeiden ottamista huomioon. Tähänkään asiaan ei ole olemassa mitään könttäratkaisua, Loukaskorpi sanoo.

Johanna Loukaskorpi seisoo pääkirjasto Metson valkoisten kirjahyllyjen välissä.
Kirjasto on tiedon ja monenlaisten maailmojen aarreaitta, siksi Loukaskorvelle tulee kirjastossa aina levollinen olo.

Johanna Loukaskorpi (sd.)
apulaispormestari, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

– Syntynyt 1974 Kangasalla.

– Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, opinto-ohjaaja.

– Asuu Härmälässä, missä parasta on luonnon läheisyys. "Tässä maailmantilanteessa ja ilmastonmuutoksen kiihtyessä on hyvä päästä lähimetsään ja lenkkipolulle helposti kotiovelta."

– Lukee mielellään kaunokirjallisuutta. "Olen kaikkiruokainen lukija. Finlandia-voittajat olen päättänyt lukea kaikki, parhaillaan on menossa Taivaanpallo."

Tampere.fi-sivujen artikkeleissa esitellään syksyn aikana uuden kaupunginvaltuuston puheenjohtajan lisäksi kaikki apulaispormestarit. Edelliset osat ovat ilmestyneet 6. ja 13.9.


Teksti Päivi Stenroos

Kuvat Laura Happo