Siirry sisältöön

Tredussa opiskellaan yhä enemmän kesällä - uudet, yhteishaussa hakevat opiskelijat aloittavat opinnot jo kesäkuussa

Julkaistu 17.2.2020 14.13

Tredun uusilla, yhteishaussa valituilla opiskelijoilla opinnot alkavat jo maanantaina 22.6. klo 10.00 orientoivilla opinnoilla. Orientointiviikolla 22.–26.6.2020 opiskellaan pääsääntöisesti maanantaina klo 10.00–15.00 ja tiistaista perjantaihin klo 9.00–14.00. Opiskelijat saavat ohjeet valintakirjeessä, jossa kerrotaan tarkemmin toimipiste- ja koulutusalakohtaisesti orientaatioviikon ohjelmasta ja yhteystiedot, joihin osallistumisesteet voi ilmoittaa.

Orientaatioviikko valmentaa ammatillisiin opintoihin

Orientointiviikon tavoitteena on varmistaa alan soveltuvuus uudelle opiskelijalle ja vähentää opintojen keskeyttämistä. Kesäopintojen avulla tuetaan kiinnittymistä ammatillisiin opintoihin ja parannetaan alaan liittyviä opiskeluvalmiuksia. Kesäopinnot auttavat myös työelämässä edellytettävän arkirytmin omaksumista.

Orientaatioviikon aikana mm. perehdytään opiskeltavaan alaan, tutkinnon rakenteeseen, sekä työturvallisuuteen. Viikon aikana aloitetaan opiskelijoiden henkilökohtaisten osaamisen kehittämisen suunnitelmien (HOKS) laadinta, tutustutaan opiskelun tapoihin ja eri ympäristöihin. Opiskelija tutustuu uusiin opiskelijakavereihin, opettajiin ja muuhun henkilökuntaan. Orientaatioviikolla on myös mahdollista hoitaa koulumatkatuki- ja opintoetuusasioita opintotoimistossa.

Orientaatioviikon jälkeen opiskelijat jatkavat opintojaan ohjattujen etä- ja verkko-opintojen avulla 29.–30.6. sekä 29.7.–4.8. Loma-aika on 1.–28.7. Opinnot oppilaitoksessa jatkuvat keskiviikkona 5.8.2019.

Opintoetuudet

Kesä-heinäkuun opinnot ei oikeuta Kelan opintotukeen eikä koulumatkatukeen. Opiskelijat saavat opintoetuuksia elokuusta alkaen. Jos opiskelija saa opintojen aikana muuta etuutta (esim. työttömyysetuus, vakuutusyhtiö), tulee etuuden maksajalta tarkistaa maksun ehdot orientaatioviikon ja heinäkuun osalta.

Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 25.6. mennessä, muuten menetät opiskelupaikkasi. Saat tiedon opiskelupaikkavalinnasta sähköpostisosoitteeseesi, jonka olet ilmoittanut yhteishaun hakemuksessasi.

Lisätietoja:

Palveluvastaava
Ritva Rapatti
puhelin 050 513 6600