Siirry sisältöön

Marraskuun alueverkostotapaamisissa ideoitiin tulevaisuuden kirjastopalveluja

Julkaistu 13.12.2019 15.04

Marraskuussa alueverkostot kokoontuivat kaikilla viidellä alueella pohtimaan tulevaisuuden kirjastopalveluja. Kirjasto on asukkaille tärkeä paikka ja palvelu, johon asiakkaat ovat jo nyt hyvin tyytyväisiä. Uusia ideoitakin nousi esille esimerkiksi peli-illoista, virtuaalilasien käytöstä sekä kauppakeskuksiin sijoitettavista kirjojen noutopisteistä ja varauksia käsittelevistä roboteista.


Koivistonkylän kirjastossa pidetyn etelän alueverkoston kirjastoillan avasi vs. aluekirjastonjohtaja Heidi Kokko kertomalla tämänhetkisistä kirjastopalveluista.

Alueverkostolaiset pitivät kasvokkain kohtaamista ja ihmisten kotiutumista kirjastoon tärkeänä. Joissakin kirjastoissa kaivattiin pelisääntöjä sekä hiljaisia tiloja jatkossakin asiakkaiden käyttöön. Tilankäytön kehittäminen ja tehostaminen varmistavat, että erilaiset tarpeet ja toiminnot voidaan toteuttaa sujuvasti.

Kirjaston digipalvelut kuten PIKI-verkkokirjasto, e-kirjat, elektroniset näköislehdet, tietokoneiden ja tilojen varauspalvelu tai elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokino eivät ole vielä tuttuja kaikille asiakkaille. Kirjaston palveluista kaivattiinkin lisää viestintää ja henkilökohtaista neuvontaa. Kirjastosta toivottiin saatavan opastusta myös esimerkiksi pankkien ja terveyspalvelujen sähköisten palvelujen käyttöön.

Tapaamisissa tulevaisuuden kirjastoa ideoivat alueiden asukkaat yhdessä kirjastojen työntekijöiden kanssa. Myös kirjastojen aluejohtajat olivat mukana tilaisuuksissa. Tilaisuuksissa koottuja ajatuksia hyödynnetään kirjaston palvelujen jatkovalmistelussa.

Alueverkostojen tapaamiset ovat kaikille avoimia. Tervetuloa vaikuttamaan alueesi asioihin!


Teksti Marika Haapala

Kuvat Aija Karttunen