Siirry sisältöön

Hervannassa jaettiin vinkkejä hyvinvointiin

Julkaistu 4.10.2019 10.06

Hervannan kirjastossa järjestettiin perjantaina 27.9.2019 Hervanta Trion hyvinvointitapahtuma, jossa sai vinkkejä omaan hyvinvointiin sekä tietoa alueen palveluista. Lopuksi viihdyttiin mukavan ja mielenkiintoisen musiikin parissa, josta vastasivat Sauriat, TeekkariKvartti sekä Teemu Kiiskilä ja Lapsteel-kannel.

Ohjaaja Olli-Pekka Toikkosen riemastuttava perheliikuntatuokio valloitti kirjaston lastenosaston heti tapahtuman aluksi. Hauskasta hetkestä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Painavaa asiaa tarjosi ravitsemusterapeutti ja tietokirjailija Pirjo Saarnia. Hänen luento ravinnon vaikutuksesta suoliston terveyteen ja hyvinvointiin keräsi salin täyteen tiedonhaluisia kuulijoita. Saarnian mukaan elämäntavat ja ympäristö ovat geenejäkin tärkeämpiä palikoita hyvinvoinnissamme.


Tiina Holm ja Sari Rautiainen esittelivät kirjaston kotipalvelua.

Tiina Holm ja Sari Rautiainen kirjaston kotipalveluista pitivät tapahtumaa eriomaisena paikkana kertoa kotipalvelusta sekä asukkaille että yhdistyksille, jotka toimivat kotona asuvien ikäihmisten tai huonosti liikkumaan pääsevien ihmisten parissa. Jos kirjastossa käyminen vie liikaa voimia, kotipalvelu hoitaa kirjastossa asioinnin ja kirjakassin kotiovelle saakka.

– Moni ei tiennyt aiemmin, että kirjojen lainaaminen on tällä tavoin mahdollista, kertoivat Holm ja Rautiainen, jotka saivat paljon pyyntöjä tulla esittelemään palvelua eri paikkoihin.

Keinupuiston lähitori järjesti tapahtumassa Yhteisöpyramidi-taidepajan. Lähitorin väki oli tyytyväinen päivän kohtaamisiin.

– Oli mukava päästä kertomaan lähitorin runsaasta tarjonnasta alueelle äskettäin muuttaneille ihmisille, jotka eivät ole niitä vielä löytäneet, iloitsi sosiaaliohjaaja Katharina Hau.


Katharina Hau, Hanna Nikander ja Satu Nokkonen kertoivat kävijöille Keinupuiston lähitorista ja sen palveluista.

Tampereen kaupungin hyvinvointikeskuksiin jalkautuvat terveydenhoitajat Tanja Laukkanen ja Minna Nieminen sekä suuhygienisti Titta Klemola antoivat ohjausta ja neuvontaa kymmenille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille asukkaille. Projektipäällikkö Essi Mäki-Hallila esitteli uutta Omaolo-palvelua, jossa on 14 erilaista oirearviota. Jos esimerkiksi flunssa puskee päälle ja mietityttää, pitäisikö käydä lääkärissä vai pärjääkö kotona, kannattaa ensin täyttää osoitteessa omaolo.fi oirearvio, joka neuvoo ja ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon.

Tapahtumassa oli mukana myös monia yhdistyksiä. Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen pisteellä oli välillä jonoksi asti halukkaita kehonkoostumuksen ja puristusvoiman mittauttajia, Tampereen Diabetesyhdistyksen pisteellä puolestaan mitattiin verensokeria. Tampereen Sydänyhdistys neuvoi millaiset ruokavalinnat ovat hyväksi sydämen hyvinvoinnille. Lisäksi toimintaansa esittelemässä olivat EHYT - ehkäisevä Päihdetyö, Hervannan Eläkkeensaajat sekä Nääsville.


Teksti Aija Karttunen ja Marika Haapala

Kuvat Aija Karttunen ja Marjut Pohjalainen