Siirry sisältöön

Teknologia-aloilta huippuosaajia -kiertue tamperelaisissa yläkouluissa

Julkaistu 4.9.2019 11.07

Teknologia-aloilta huippuosaajia –kiertue alkoi tamperelaisissa yläkouluissa tällä viikolla ja jatkuu lokakuun loppuun saakka.

 

Tredun opiskelijat esittelevät teknologia-alojen koulutuksia ja työtehtäviä yläkouluissa Tampereella ja Lempäälässä. Ysiluokkalaiset opiskelijat kiertävät pienryhmissä pisteitä, joissa he pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan, laboratorioalan, prosessiteollisuuden sekä puuteollisuuden työtehtäviin toiminnallisin menetelmin. Esillä on muun muassa kone- ja tuotantotekniikan alalta kokoonpanorobotti ja laboratorioalalta mikroskooppeja.

– Tällä hetkellä teknologiateollisuudessa on todellinen tarve tekijöistä. Teknologiateollisuus ry:n tekemän selvityksen mukaan alalle tarvitaan yli 53 000 uutta osaajaa vuoteen 2021 mennessä. Tredu haluaa omalta osaltaan tuoda esiin sen tosiasian, että teknologiateollisuuden työpaikat tarjoavat huippuosaajille upeita työpaikkoja. Tredussa voit kouluttautua oman alasi huippuosaajaksi ja saada sen jälkeen todella hyvän työpaikan, koulutuspäällikkö Jari Rauhala kertoo.

– Kiertue kestää 23 päivää. Olemme saaneet kaikilta kouluilta lämpimän vastaanoton. Meitä on kiitelty siitä, että menemme paikan päälle kouluihin, Rauhala jatkaa.

Kiertueella on mukana teknologia-alan yrityksiä sekä Teknologiateollisuus ry. Polkua ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeaopintoihin esitellään TAMK:n pisteellä.

Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Jari Rauhala, [email protected], puhelin 040 506 9170


Teksti Päivi Valkama

Kuvat Päivi Valkama