Siirry sisältöön

Joukkorahoituskampanjoita voi vielä tukea 24. toukokuuta asti

Julkaistu 17.5.2019 10.49

Tampereen kaupunki käynnisti viime vuoden lopulla ensimmäisenä kaupunkina Suomessa joukkorahoituskokeilun, jolla halutaan tukea asukas- ja yhteisölähtöisten hankkeiden toteutumista yhdistämällä joukkorahoitusta kaupungin rahoitukseen. Kokeiluun haki mukaan 14 kampanjaa, joista 11 valittiin pormestarin joukkorahoituskokeiluun.

Viisi kampanjaa on jo saavuttanut minimitavoitteensa, mutta kaikkia voi vielä tukea 24.5. asti. Kaikki kampanjat löytyvä Ulkoinen linkkipormestarin joukkorahoitussivulta.

Kampanjoista Pop Up Hervanta 2019, Elämää Järvensivun koulun pihaan, Yhteisösauna Tampereelle, Nuorten Kaukajärvi sekä Yhteisöllinen ruukkupuutarha Tuomiokirkonkadulle ovat jo saaneet kerättyä minimitavoitteensa kasaan. Kampanjat ovat keränneet joukkorahoituksella 60 prosenttia minimitavoitteestaan 24.5.2019 mennessä, minkä ansiosta kaupunki tukee kampanjoita 40 prosentin osuudella tai enintään 5000 eurolla.

Kerätyn joukkorahoituksen ansioista nämä hankkeet ovat valmiita toteutettaviksi. Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI Ry:n kampanjalla kerättiin rahoitusta Pop up Hervanta 2019 -tapahtumaan, joka järjestetään 28.5.2019 kello 13-18. Tapahtuma keräsi 1845 euron potin, jonka ansiosta elämyksellinen ja kaikille avoin sekä maksuton tapahtuma saadaan toteutettua. Tapahtumapaikka on Hervannan keskustassa Muusan aukiolla, Lindforsinkatu 1. Pop Up Hervannan järjestäjät toivovat, että tapahtuma tavoittaa mahdollisimman monet hervantalaiset ja myös väkeä Hervannan ulkopuolelta. Tapahtuma on hyvä mahdollisuus tulla tutustumaan itselle tuntemattomampaan kaupunginosaan.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiPopup Hervanta.

Yhteisösauna yksinäisyyttä vastaan

Kumppanuustalo Arttelin keräyskohde on kaikille avoin ja maksuton yhteisösauna Salhojankadulla Tammelassa. Aiemmin Solenan kenkätehtaana toimineen talon saunassa on istunut peräti presidentti Kekkonen. Arttelin saunatilat toimivat normaalisti kokoustiloina, mutta tilaan halutaan tuoda myös kaikille avoimet saunahetket.

Kampanja on jo saavuttanut minimitavoitteensa, joka oli 4000 euroa. Tällä summalla yhteisösauna voidaan pitää avoinna kerran kuukaudessa vuoden ajan. Mikäli kampanjalle saadaan kerättyä lisää rahoitusta voidaan saunakertoja lisätä.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiYhteisösauna Tampereelle.

Järvensivun koulun piha viihtyisäksi

Elämää Järvensivun koulun pihaan -kampanjalla kerätään rahoitusta koulun pihan kunnostamiseen. Järvensivun koulu on tällä hetkellä remontissa ja koulu toimii väistötiloissa Sairaalankadulla. Kampanjan avulla on haluttu pitää kaupunginosalle tärkeä paikka viihtyisänä remontin valmistumiseen asti. Tavoitteena on muun muassa elävöittää koulussa toiminut opetuspuutarha uudelleen. Ensi syksynä järjestetään sadonkorjuujuhla, jossa kaikki kampanjaan osallistuneet pääsevät tutustumaan kampanjan tuloksiin.

Kampanja on saavuttanut minimitavoitteensa 1000 euroa, jolla voidaan palkata puutarhuri kunnostamaan 20 tunniksi pihan istutuksia, pihan puut saadaan hoidettua ja opetuspuutarhaan voidaan istuttaa kasveja. Mikäli minimitavoite ylitetään, voidaan myös pihan leikkivälineitä kunnostaa ja uusia.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiElämää Järvensivun koulun pihaan.

Yhteisöllinen ruukkupuutarha Tuomiokirkonkadulle

Urbaani Tampere ry päätti tarttua toimeen betonisen ankeaksi koetun Tuomiokirkonkadun kävelykadun viihtyisyyden puolesta. Kadulle halutaan toteuttaa ruukkupuutarha, joka on lempeä keino kertoa kadun muuttuneesta luonteesta. Yhteisöllisen ruukkupuutarhan istutustalkoot järjestetään 26.5. Tuomiokirkonkadulla osana Kyttälän korttelijuhlaa. Kampanja on saavuttanut minimitavoitteensa 1500 euroa. Rahoitus käytetään ruukkujen, kukkien, kasvien ja oheistarvikkeiden hankintaan sekä ruukkupuutarhan ylläpitoon kesän ajan.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiYhteisöllinen ruukkupuutarha Tuomiokirkonkadulle.

Kukkia purkeissa ja paperikasseissa.
Yhteisöllistä ruukkupuutarhaa on suunniteltu jo kampanjan aikana kaikille avoimissa työpajoissa (Kuva: Juha Joki/Urbaani Tampere ry).

Lapsille kesämuistoja

Lahjoita lapselle kesämuistoja -kampanja kerää Tesoman alueen lapsille varoja päiväleiritoiminnan järjestämiseksi. Yhden lapsen osallistumattomuus voi johtua rahasta, toiselle ryhmässä toimiminen voi olla haasteellista. Kampanjalla halutaan tarjota alakouluikäisille lapsille tasavertainen mahdollisuus osallistua mukavaan ja muistorikkaaseen kesänajan toimintaan. Lapsuudessa koetut ihanat muistot voivat auttaa kantamaan elämän vaikeinakin aikoina.

Joukkorahoituskampanjan minimitavoite on 1600 euroa, jolla saadaan järjestettyä yksi leiriviikko kymmenelle lapselle ja kahdelle ohjaajalle. Kampanjan järjestäjä Setlementti Tampere ry:n yksikkö Wihreä Puu on toiminut kaikenikäisten yhteisöllisen toiminnan pitkäaikaisena kehittäjänä Tesoman alueella.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiLahjoita lapselle kesämuistoja.

Lapsia istumassa nurmikolla.
Wihreä Puu on toiminut kaikenikäisten yhteisöllisen toiminnan pitkäaikaisena kehittäjänä Tesoman alueella. Nyt tavoitteena on tarjota alueen lapsille mahdollisuus osallistua mukavaan ja muistorikkaaseen kesäajan toimintaan. (Kuva: Nina.Maria Heinonen/Setlementti Tampere ry)

Luvallista graffitia kaupunkikuvaan

Luvallisia graffitiseiniä Tampereen lähiöihin -kampanjalla halutaan pystyttää kauan kaivattuja maalausseiniä kaikkien kaupunkilaisten käyttöön ja mahdollistaa katutaideharrastus lähiöissä. Luvallisten harrastuspaikkojen lisääntyminen myös vähentää suttaamista katukuvassa. Kampanjan toteuttaja on lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum yhteistyössä Tampereen Nuorisopalveluiden kanssa.

Kampanjan minimitavoite on 1000 euroa, jolla voidaan järjestää maksutonta maalausopastusta ja taidetarvikkeita.

Pystytettävä seinä on matalan kynnyksen avoin ja maksuton harrastuspaikka nuorten, perheiden, harrastusryhmien ja ammattitaiteilijoiden käyttöön. Kampanjaa voi tukea hankkimalla tukituotteina esimerkiksi graffitiaiheisia kangaskasseja, graffitikursseja, Tyky-päivän tai seinämaalauksen kotiin tai yrityksen tiloihin.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiLuvallisia graffitiseiniä Tampereen lähiöihin.

Hiedanrantaan oma kuosi

Hiedanrannan Paja ry kerää varoja uuden kaupunginosan omaa kuosia varten. Paja ry on tamperelaisten käsityöammattilaisten yhteisö joka järjestää tapahtumia työtilassaan, vanhassa teollisuusrakennus Pajassa. Hiedanranta-kuosin kampanja mahdollistaa kuviomalliston ammattimaisen suunnittelun. Kuosista on olemassa vasta muutama luonnoskuva.

Moderni Toile du Jouy -tyylinen kuosi kuvaa Hiedanrannan kaupunkikulttuuria. Kuvioissa on historiaa, nykyistä elämää ja arkkitehtuuria. Ratikanpunainen on yksi kuosin väri. Kampanjan tuotoilla voidaan hankkia avoimissa työpajoissa tarvittavia käsityövälineitä. Työpajoissa voi opetella käsitöitä ja painaa kuosia erilaisille materiaaleille. Minimitavoite on 6000 euroa.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiHiedanranta kuosi.

Keskustassa äänestetään kaunein jouluikkuna

Muotoilijoiden yhdistys DesignOnTampere ry hakee joukkorahoitusta Kaunein jouluikkuna -äänestyksen laajentamiseen. Äänestys on leikkimielinen kilpailu, joka kohottaa Tampereen keskustan kaupunkikuvaa ja tukee paikallista elinvoimaa. Ratikkatyömaan aikana keskustan elinvoiman tukeminen ja kaupunkikuvan kohottaminen ovat erityisen tärkeitä. Kilpailuun osallistuvien liikkeiden jouluikkunoista yleisö voi äänestää parhaan 1.-24.12.2019.

Minimisumma on 15 500 euroa, jolla voidaan kattaa tapahtuman markkinointi- ja toteutuskulut sekä palkinnon. Tavoitteena on saada mukaan 50 keskustan liikettä.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiKaunein jouluikkuna -äänestys.

Ikäihmisten ulkoiluun apua

Tampereen Hervantalaiset ry:n kampanjalla kerätään rahaa ikäihmisten ulkoilulle. Hervannassa asuu noin kaksi tuhatta yli 75-vuotiasta, joista osa ei pääse sairauden tai vamman vuoksi ulkoilemaan ilman saattajaa. Hervannan luonto puolestaan on upea ja alueella on hyviä reittejä ulkoiluun. Tavoitteena on yhdistää ikäihmiset ja vapaaehtoiset ja parantaa hervantalaisten elämänlaatua. Hankkeen avulla voidaan myös mahdollistaa omaishoitajalle pieni hetki omaa aikaa sillä välin, kun hänen omaisensa on ulkoilemassa.

Minimitavoite on 1000 euroa, jolla voidaan hankkia pyörätuoli. Ulkoilu voi tapahtua myös rollaattorin tai jonkun muun apuvälineen turvin. Saattajina toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset jäsenet. Lisäksi voidaan palkata alueen nuoria ulkoiluttajiksi.

Kyse on vastikkeellisesta joukkorahoituksesta eli rahoitusta vastaan voi valita esimerkiksi pullakahvit, kuoron tai orkesterin tilauskeikan tai juhlatilan käyttöönsä.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiVenlan vierittäjät - Ikäihmiset ulkoilemaan.

Yetitabletit vuorovaikutukseen

Kotipirtti ry:n kampanjalla haetaan rahoitusta yetitabletin hankkimiseen. Yetitablet on helppokäyttöistä jättinäyttötablet, joka mahdollistaa ikääntyvien tutustumisen digimaailmaan. Tavoitteena on kannustaa sukupolvien väliseen vuorovaikutukseen.

Minimitavoite on 6450 euroa, jolla voidaan hankkia Yetitablet Kotipirtin palvelutaloon. Tablettia pääsee käyttämään myös naapurusto. Tulevaisuudessa sen paikka on alueen kylätalossa, jossa se tavoittaa vielä laajemman käyttäjäkunnan.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiYetitablet Kotipirttiin.

Ikääntynyt ihminen jättinäyttötabletin ääressä.
Yetitablet on helppokäyttöinen jättinäyttötablet, joka mahdollistaa ikääntyvien tutustumisen digimaailmaan. (Kuva: Kotipirtti ry).

Kaukajärven Leijonakirppis

Nuorten Kaukajärvi-kampanjalla kerätään varoja Kaukajärven, Annalan ja Lukonmäen alueen nuorten ryhmien toimintaan. Tavoitteena on kerätä minimissään 2000 euroa, jolla voidaan kustantaa yhden ryhmän osallistuminen Nuotta-leirille. Jos minimitavoite ylitetään, voidaan toteuttaa useammalle nuorelle tapahtumia tai retkiä.

Tutustu kampanjaan: Ulkoinen linkkiNuorten Kaukajärvi.

Lisätiedot

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593


Teksti Aila Rajamäki