Siirry sisältöön

Opiskelijoiden osaaminen teki vaikutuksen kaupungin johtoon Mediapoliksella

Julkaistu 24.1.2019 16.03

Pormestari Lauri Lyly, elinkeinojohtaja Timo Antikainen ja yhteysjohtaja Tuukka Salkoaho tutustuivat torstaina 24.1. Tredun Mediapoliksen oppimisympäristöihin ja opiskelijoiden osaamiseen. Kaupungin johdon lisäksi tilaisuudessa oli mukana Tredun johtoryhmän jäseniä. Esityksen ja vierailun pääroolin ottivat opiskelijat.

Tredun ja kaupungin johtajia ja henkilökuntaa opiskelijoiden kanssa istumassa studion sohvalla.
Kaupungin ja Tredun johtajat ja henkilökuntaa sekä opiskelijoita yhteiskuvassa Mediapoliksen studiossa, jossa opiskelijat harjoittelivat live-lähetyksen tekoa.

Tilaisuuden aluksi koulutuspäällikkö Ari Holsti yhdessä Mediapoliksen opettajien kanssa esitteli audiovisuaalisen viestinnän ja julkaisutuotannon opintokokonaisuuksia.

Tilaisuuden pääroolin ottivat opiskelijat, jotka kertoivat opiskelustaan media-alalla. Lyly, Antikainen ja Salkoaho kehuivat ammattimaista työn jälkeä ja tasokkaita oppimisympäristöjä.

Salkoahon mukaan Tredun toimipisteissä vierailu muuttaa käsitystä ammatillisesta opetuksesta. Opiskelijat esittelivät valmiita videoita ja graafisen alan tuotteitaan.

- Timanttista tv-tuotantoa. Hienot kamera-ajot ja upeat leikkaukset, Salkoaho sanoi esityksen jälkeen.

Johtajat pääsivät tutustumaan studioon ja lähetyksen tarkkailuhuoneeseen, jossa opiskelijat harjoittelivat live-lähetyksen tekoa itse käsikirjoittamassaan kuvitteellisessa ajankohtaisohjelmassa. Studiossa pohdittiin Tohlopin luisteluradan sarjakairaajan mysteeriä ja siihen liittyviä asioita.

Kaupungin johtajat olivat kiinnostuneista opiskelijamääristä ja nuorten työllistymisnäkymistä media-alalla. Tilaisuudessa käytiin virkeää keskustelua media-alan yrittäjyydestä ja keikkatöihin painottuvan alan luonteesta.

Audiovisuaalisen viestinnän opettaja Mikko Uimonen esitteli vierailijoille Co-Studio-hanketta, jossa opetetaan yrittäjyyttä, töiden keikkaluontoisuutta, hinnoittelua ja laskutusta.


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Toivo Taivainen