Siirry sisältöön

Tredun joulutorit vauhdittavat joulun odotusta

Julkaistu 22.11.2018 13.42

Useissa Tredun toimipisteissä järjestetään joulun alla joulutoreja ja myyjäisiä. Toreilla ja tapahtumissa opiskelijat esittelevät osaamistaan ja myyvät itse valmistettuja ruokatuotteita, leipomuksia, käsitöitä ja palveluita.

Jenna Keskinen ja Alisa Perämaa yhteiskuvassa.
Kokeiksi opiskelevat Alisa Perämaa ja Jenna Keskinen myyvät oman Makea Leipomo yrityksen tuotteita Santalahdentien toimipisteen joulutorilla 27.11.

Ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskelevat ja kokeiksi valmistuvat Jenna Keskinen ja Alisa Perämää myyvät leipomotuotteitaan Santalahdentien toimipisteen joulutorilla 27.11. klo 11–15.

Keskisen ja Perämaan perustama Makea Leipomo ny myy joulutorilla omassa kotikeittiössä leivottuja keksejä, joulutorttuja, erilaisia pullia, muffinseja ja kuivakakkuja. Opiskelijat perustivat Makea Leipomo ny -yrityksen opintoihin sisältyvällä Nuori Yrittäjyys -kurssilla.

Pienimuotoinen yritystoiminta on alkanut hyvin. Asiakaskunta on löytynyt oppilaitoksen henkilökunnasta, sukulaisista ja tuttavista, jotka ovat jo tehneet tilauksia ennen joulua.

– Yrityksen pyörittämisessä kaikki on meidän vastuulla. Opiskelijaravintola Eetvartissa tai kahvilassa on ollut aina opettaja mukana. Opettajat ovat nytkin meidän tukena, mutta itsellä on vapaat kädet. Kaikki toiminta lähtee meistä, Perämaa kertoo.

Jenna Keskinen ja Alisa Perämaa kaatamassa kahvia.
Nuori Yrittäjyys -kurssilla vastuu yrityksen pyörittämisestä on nuorilla.

Santalahdentien joulutori yhdistää Tredun eri toimipisteiden opiskelijat Ajokinkujalta, Hervannasta, Sammonkadulta ja Koivistonkylästä.

Veljekset Antti ja Sampsa Sinivuori myyvät joulutorilla kotitekoista sinappia, jota he valmistavat omassa Sinivuoren Sinappi ny -yrityksessään. Resepti on itse tehty ja lasipurkit hankittu verkkokaupasta. Etiketit veljekset suunnittelivat itse ja tulostivat tarra-arkeille. Ensimmäisessä erässä sinappia purkitettiin 25 kappaletta ja tuotantoa lisätään kysynnän mukaan.

– Suomalaiset ovat jouluisin kinkkukansaa, joten tämä on hyvä kausituote. Sinappimme on maukas eikä liian väkevä. Konjakki ja sokeri tuovat makeutta.

Myös Kangasalla ja Kurussa valmistaudutaan jouluun

Uudessa Kangasalan toimipisteessä järjestetään joulutori perjantaina 31.11. klo 15–18, jonne sekä Tredun opiskelijat että paikalliset asukkaat tuovat myyntiin omia tuotteitaan.

Toimipisteellä on koko päivän avoimet ovet klo 12–18, jolloin on mahdollista tutustua Tredun koulutustarjontaan ja upouusiin opetustiloihin. Keittolounasta on tarjolla klo 15–17.

Metsätien toimipisteellä Kurussa aloitellaan joulukuuta Tonttumetsän joulu -nimisessä iltamassa lauantaina 1.12. klo 15–19. Paikalla on Tredun metsäalan opiskelijoita myymässä joulukuusia ja jätkänkynttilöitä. Opiskelijasauna Leijan ympäristöön rakennetaan tonttumetsä, jossa on joulupukin paja, postitoimisto, saunatontun satutuokioita, tredutonttujen havumaja, makkaranpaistoa ja poniajelua.

Tapahtumassa on myös myyjäiset, jonne paikalliset tuovat myyntiin omia joululeivonnaisia, käsitöitä ja jouluruokia.


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Moira Åkerman