Siirry sisältöön

Hakuoppaiden kuvitus on Tredun opiskelijoiden käsialaa

Julkaistu 20.11.2018 10.12

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelijat Merilii Simonen ja Leila Luodemaa taiteilivat kuvituskuvia Tredun ensi vuoden hakuoppaaseen.

Leila Luodemaa ja Merilii Simonen kuvassa hakuoppaat käsissään.
Leila Luodemaan ja Merilii Simosen piirroskuvat valittiin hakuoppaan kuvituksiksi.

– Opettajat pyysivät kaikki opiskelijoita osallistumaan. Aiheista ei kerrottu tarkemmin vaan meille annettiin vapaat kädet ideoida ja toteuttaa, kertoo Merilii.

Merilii taiteili kuvituskuvia pintakäsittelyalan, puhtaus- ja kiinteistöalan, sosiaali- ja terveysalan sekä ravintola- ja cateringalan koulutussivuille. Leila kuvitti elintarvikealan, lentokone-asennuksen, media-alan ja rakennusalan perustutkintojen hakuopassivut.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opintojen kolme osaamisalaa eli suuntautumisvaihtoehtoa ovat audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto ja painoviestintä. Merilii ja Leila ovat valinneet alakseen julkaisutuotannon, jolloin he keskittyvät opinnoissaan esimerkiksi graafiseen suunnitteluun, typografiaan, grafiikkaan, valokuvaukseen ja verkkosivujen sisältön suunnitteluun.

Osaaminen kehittyy tilaustöitä tehdessä

Suurin osa Meriliin ja Leilan opinnoista on käytännön työtä ja koulun ulkopuolelta tulevien tilaustöiden suunnittelua ja toteutusta. Opiskelijat ovat tehneet tilauksesta esimerkiksi kirjan kansien taittotyötä, julisteita, kalentereita, tarroja ja flyereita.

Molemmat naiset haaveilevat julkaisugrafiikoiden tekemisestä ammatikseen. Merilii on kiinnostunut graafisen suunnittelijan töistä. Leilan haaveissa on valokuvausharrastuksen yhdistäminen ulkoasusuunnitteluun.

Opinnot antavat hyvän perustan myös asiakaspalvelutyöhön. Opiskelijat ottavat itse tilaukset vastaan sekä ideoivat ja suunnittelevat tilaukset asiakkaiden kanssa.

– On heti alusta asti tärkeää oppia tietämään, mitä asiakas haluaa ja mitä olen tekemässä, Leila kertoo

Merilii Simonen ja Leila Luodemaa yhteiskuvassa.
Merilii Simonen ja Leila Luodemaa keskittyvät opinnoissaan julkaisutuotannon työtehtäviin.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Moira Åkerman