Siirry sisältöön

Kansainvälisyys on osa Tredun arkea

Julkaistu 7.11.2018 10.18

Euroopan ammatillisen osaamisen teemaviikko järjestetään Wienissä Itävallassa 5.–9.11.2018. Teemaviikolla halutaan kasvattaa tietoisuutta ammatillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista ja kannustaa ihmisiä hakemaan ammatilliseen koulutukseen. Wienissä järjestetään viikon aikana monia eri tapahtumia ja aktiviteetteja, kuten konferensseja, työpajoja ja vierailuja.

kuvituskuva, maapallon lippuja
 

Kansainvälisyys on osa Tredun päivittäistä työtä. Koulutusvientijohtaja Helena Koskisen mukaan Tredulla on hyvä maine kansainvälisissä piireissä. Tredussa on käynyt ja käy useita vierailijoita esimerkiksi Kiinasta ja Venäjältä. Heille esitellään Tredun tasokasta koulutusta ja oppimisympäristöjä.

– Meidän kanssa halutaan tehdä sekä yhteistyötä että ostaa osaamistamme. Lokakuussa kävimme Kiinassa Hangzhoussa IDEE-tapahtumassa edustamassa Tredua. Kiinnostus Tredun osaamiseen oli merkittävän suuri.

Koskinen kertoo, että Tredussa on neuvottelut käynnissä toiminnoista Venäjällä muun muassa Pietarissa, Cherepovetsissa ja Viipurissa. Yhteistyötoimintaa on suunnitteilla myös Kazanissa ja Kazakstanissa.

Ympäri Eurooppaa levittäytyvää tapahtumaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #EUVocationalSkills ja #DiscoverYourTalent.


Teksti Nette Tuominen