Siirry sisältöön

Opetusministeri palkitsi Euroopan mestaruuskilpailuissa menestyneet tredulaiset

Julkaistu 5.11.2018 9.23

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen palkitsi ammattitaidon EuroSkills Euroopan mestaruuskilpailuissa syyskuussa Budapestissa kilpailleet huippuosaajat valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa perjantaina 2.11.

Isak Lukkarinen ja Joel Koch kunniakirjojen kanssa.
Isak Lukkarinen ja Joel Koch palkittiin valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa 2.11.

Suomen ammattitaitomaajoukkueen 25 oman alansa huippunuorta osallistui syyskuussa EuroSkills 2018 -kilpailuun. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta lajin keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Tredua kilpailussa edustivat huonekalupuuseppä Isak Lukkarinen ja Joel Koch lajinaan verkkosivujen tuottaminen. Isak sijoittui kilpailussa neljänneksi ja Joel viidenneksi, molemmat vain muutaman pisteen päähän mitalisijoista. Pistemäärät oikeuttivat Medallion for Excellence -tunnustukseen.

Isak on valmistunut Tredun Hervannan kampukselta puusepäksi keväällä 2017. Aikaisempaa kilpailukokemusta Isakilla on Taitaja-kilpailusta vuosilta 2015 Turusta (hopeaa) ja 2016 Seinäjoelta (kultaa) sekä WorldSkills 2017 -kipailusta Abu Dhabista.

Joel on valmistunut datanomiksi Tredun Sammonkadun kampukselta keväällä 2017. Myös Joelilla on kokemusta Taitaja-kilpailuista Seinäjoelta 2016 (neljäs sija) ja Helsingistä 2017 (pronssia).

Menestysminen tuttua suomalaisille

Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero. Pronssimitalin saivat kaulaansa Kaisla Heimala kokkilajissa, Aino Takala lähihoitajalajissa, Joonatan Kivelä elektroniikassa ja Samu Lahti automaatioasennuksessa. Suomen joukkue sijoittui mitalipisteissä sijalle 7 yhteensä 28 maan joukosta.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008 lähties. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 Medallion for Excellence-diplomia.

Seuraavat EuroSkills-kilpailut järjestetään Itävallan Grazissa syksyllä 2020. WorldSkills Kazan 2019 -kilpailu järjestetään 22.–27.8.2019 Kazanissa, Venäjällä ja maajoukkuetta kootaan parhaillaan.


Teksti Minna Alanko-Pirinen

Kuvat Jarmo Linkosaari