Siirry sisältöön

Tredun opiskelijat loihtivat Pedatorin

Julkaistu 2.11.2018 14.21

Sammonkadun toimipisteellä 1.11. järjestetty koulutustapahtuma Pedatori rakennettiin pääosin opiskelijavoimin. Tredun Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat juhlasalin äänentoiston ja valaistuksen sekä lähettivät koko tapahtuman livenä Tredun YouTube-kanavalle.

Tarleena Ranta ja Tero Raatikainen Pedatorin juhlalavalla.
Opiskelijat Tarleena Ranta ja Tero Raatikainen tuottivat Pedatorin kokonaisuutta.

Ravintola- ja cateringalan opiskelijat tarjoilivat itse valmistamiaan mocktaileja ja pieniä sormisyötäviä. Turvallisuusalan perustutkinnon opiskelijat toimivat tapahtuman järjestyksenvalvojina. Yhteensä tapahtumassa oli töissä noin 50 opiskelijaa. Heidän lisäkseen messualueella oli 14 myyntipöytää, joissa nuoret yrittäjäopiskelijat myivät omia tuotoksiaan kuten koruja, kahvia ja käsitöitä.

Tredun ravintola- ja cateringalan opiskelijat työn touhussa.
Tredun ravintola- ja cateringalan opiskelijat valmistivat ja tarjoilivat Pedatorin vieraille herkkuja.

Juhlatilaan oli erilaisin valoin luotu rauhallinen ja harmoninen tunnelma. Audiovisuaalista viestintää toista vuotta opiskeleva Roosa Kulju oli mukana valaistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kulju on tyytyväinen siihen, että opinnoissa on mukana paljon konkreettisia projekteja.

– Totta kai teoriaakin tarvitaan pohjaksi, mutta vastuun ottaminen ja tekeminen tuntuvat hyvältä.

Mediapalveluiden tuottajiksi opiskelevat Tarleena Ranta ja Tero Raatikainen toimivat Pedatorin tuottajina. Raatikaisen mielestä tuottajan roolia ei voi koulun penkillä opettaa.

– Tapahtuman jälkeen haluan rypeä omassa onnistumisen tunteessa. Tulee hyvä mieli, kun ohjelma pysyy aikataulussa ja tekniikka toimii, Raatikainen kertoo.

Rannan mielestä on tärkeää, että koko opiskelijatyöryhmä saa kokemuksia livetapahtumien tuottamisesta.

– Hienoa, jos työryhmä viihtyy ja ihmiset oppivat rakastamaan livetapahtumia.

Katja Kaikkonen ja Outi Lehtonen Pedatorilla myymässä koruja.
Outi Varpu Lehtonen (oikealla pöydän takana) myi Tredun työpajalla käsityönä valmistettuja koruja syksyllä järjestetyllä Pedatorilla.

Tredusta kohti omaa yrittäjyyttä

Hopeaseppäopiskelijat Katja Kaikkonen ja Outi Lehtonen myivät Pedatorilla omatekemiä korujaan. Molemmille opiskelijoille korutaiteen tekeminen on intohimo ja elämäntapa.

Kaikkonen valmistaa kaikki korunsa kierrätysmateriaaleista. Hän käyttää koruissa koivua, kuparia ja hopeaa. Kiviä hän kerää ympäri maailman ja hopeana hän käyttää kertaalleen sulatettua romuhopeaa.

– Esimerkiksi puumateriaalit kerään Tredun Hepolamminkadun toimipisteen puualan opiskelijoiden jätepuusta.

Valmistumisen jälkeen Kaikkonen aikoo jatkaa yrittäjyyttä ja omien käsitöiden myymistä.

Pedatorilla vieraili tapahtumapäivän aikana lähes 200 ihmistä. Päivän päätteeksi valittiin Tredu- ja Pedapositiivarit. TreduPositiivareiksi valittiin Timo Hyvönen ja Soili Ykspetäjä sekä PedaPositiivariksi Jesse Torra.

Koulutuspäivän avasi ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen. Aava & Bang Oy:n luova johtaja Mikko Kalliola piti luennon Sanoista tarinoiksi, tarinoista teoiksi. Lisäksi mukana oli iso joukko esiintyjiä ja puhujia sekä työpajatoimintaa.

Aava & Bang Oy:n luova johtaja Mikko Kalliola esiintymislavalla.
Luova johtaja Mikko Kalliola kannusti henkilöstöä heittäytymään.
Pedatorin vieraita messuaulassa.
Pedaorilla esiteltiin koulutusmahdollisuuksia, innostavia ideoita ja uusia toimintamalleja ammatilliseen opiskeluun.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat opiskelijat Roosa Kulju ja Mira Pekkala