Siirry sisältöön

Ylennys-hankkeessa rakennetaan ympäristöjärjestelmä pk-yrityksille ja tapahtumille

Julkaistu 5.9.2018 8.50

Iloisissa ja odottavissa merkeissä käynnistyi Ekokumppanit Oy:n ja Suomen ympäristöopisto Syklin ensimmäinen koulutus YLENNYS-hankkeeseen osallistuvien pk-yritysten ja tapahtumien edustajien kanssa. YLENNYS on lyhenne hankkeen nimestä Yritysten liiketoiminnan ja osaamisen edistäminen ympäristöjärjestelmällä.

kuva: Osallistujia Ylennys-hankkeen koulutuspäivässä
 

Ensimmäiseen koulutuspäivään osallistui 12 henkilöä viidestä eri yrityksestä ja yhdestä tapahtumasta. Läsnä olivat luonnollisesti myös hankkeen vetäjät, projektipäällikkö Mari Tolppa Ekokumppaneista ja Syklin kouluttajat Minna Myllykoski ja Niina Rossi. Tutustumiskierroksella nousi heti esiin eri yritysten vahva halu sitoutua oman yrityksen ympäristöjärjestelmän kehittämiseen, johon tämä nimenomainen koulutus antaa oikeat askelmerkit.

Kestävä kehitys yrityksen arkeen

Ympäristöjärjestelmä on muutakin kuin jätteiden lajittelua tai sertifikaatti seinällä. Se on osa riskienhallintaa, sillä saadaan aikaan konkreettisia säästöjä, kilpailuetua – ja säästetään luonnonvaroja myös tuleville yrittäjille. Osaamisen lisääntyessä henkilökunnan tyytyväisyys kasvaa ja vastuullisella työnantajalla on mukavampi työskennellä.

Mitä ympäristöjärjestelmä tarkoittaa? Miten lähteä liikkeelle ympäristöjärjestelmän rakentamisessa? Miten tehdä ympäristötyöstä järjestelmällistä? Miten rakentaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä pk-yritykselle tai tapahtumalle? Muun muassa näistä teemoista aloitti Syklin kouluttaja Minna Myllykoski oman esityksensä. Koulutus ja koko YLENNYS-hanke tähtää kestävän kehityksen sisällyttämiseen yrityksen arkeen.

Vastuullisuus nähdään yrityksissä kilpailuetuna

Avainhenkilöiden koulutus ja johdon sekä koko henkilöstön sitouttaminen on lähtökohta järjestelmälliseen tapaan hallita yrityksen ja tapahtuman ympäristöasioita. Tavoitteena on omaa yritystä/tapahtumaa palveleva ympäristöjärjestelmä, jonka tavoitteet ja toimenpiteet ovat "meidän näköisiä". Monissa yrityksissä on kaivattu kestävän ympäristöjärjestelmän käyttöönottoa, kuten koulutukseen osallistuvassa Lännen Palveluyhtiöiden viherpalvelupäällikkö Kaisa Koskelin avauskierroksella mainitsi. Pyyntöjä on tullut myös asiakkailta. Vastuullisuus nähdään pikemminkin kilpailuetuna kuin rasitteena.

Koulutuspäiviä, neuvontakäyntejä ja kaikille avoimia tapaamisia

Vajaan vuoden kestävässä YLENNYS-hankkeessa järjestetään viisi koulutuspäivää, muutamia neuvontakäyntejä kussakin yrityksessä ja tapahtumassa sekä tarvittaessa asiantuntija-apua erityisiin ongelma- tai kehityskohteisiin. Myös muita tapahtumia ja kaikille avoimia aamukahvitilaisuuksia verkostoitua on tiedossa jo heti syyskuussa.

YLENNYS on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jonka tavoitteena on helpottaa ympäristöjärjestelmän rakentamista pk-yrityksissä ja tapahtumissa. Hankkeen toteuttavat Ekokumppanit Oy ja Suomen ympäristöopisto SYKLI. Muita rahoittajia ovat Tampereen kaupunki ja Visit Tampere Oy.

Ekokumppanit Oy / Ylennus-hanke
Projektipäällikkö
Mari Tolppa
puhelin 044 423 5790
sähköposti [email protected]

Suomen ympäristöopisto Sykli:
Kouluttaja
Minna Myllykoski
puhelin 040 740 6028

kuva: Ylennys-hankkeen logot

Teksti Kirsi Viertola

Kuvat Kirsi Viertola