Siirry sisältöön

Kesäolkkarissa viihtyvät kaikenikäiset

Julkaistu 23.7.2018 11.16

Kesäolkkari on kaupunkilaisten yhteinen ajanviettopaikka, joka on auki vielä kahden viikon ajan.

Petri ja Emma Pietilä Tammelakeskuksen salissa.
Petri ja Emma Pietilä viettivät helteistä kesäpäivää Kesäolkkarissa leikkien.

Hiljaisen puheensorinan välistä bingonumerot kaikuvat ilmoille Tammelakeskuksen isossa salissa. Bingohetki on yksi Kesäolkkarin viikoittaisista ohjelmanumeroista.

Kesäolkkari on Tammelan lähitorin ja Perheiden talon järjestämä kaikille kaupunkilaisille avoin kohtaamispaikka. Se on avoinna tiistaista torstaihin kello 10–14.

Viiden kuukauden ikäinen Selsabil Oucham jokeltaa tyytyväisenä lattialla, kun äiti Meryam Lehmouri soittaa lapselleen itämaista musiikkia puhelimestaan.

– Kesän ajan olemme käyneet täällä viikoittain. Tämä on ihana ja mukava paikka, jossa voin jutella muiden äitien kanssa ja jakaa kokemuksia vanhemmuudesta, Lehmouri kertoo.

Selsabil Ouchan ja Meryam Lehmouri Kesäolkkarissa.
Meryam Lehmourin mielestä on tärkeää, että Selsabil tapaa Kesäolkkarissa muita lapsia.

Palveluohjaaja Satu Niva kertoo Kesäolkkarin olleen suosittu koko kesän ajan. Tiistaisin kello 10 on lasten satutunti ja kello 12 lukutuokio aikuisille. Keskiviikkosin pelataan bingoa ja torstaisin tietovisaillaan. Aamupäivisin kello 10–11 Kesäolkkarin vierailijoille tarjoillaan ilmainen puuro.

– Täällä käy paljon lapsiperheitä ja ikäihmisiä. Toiminta on vapaamuotoista ja kaikille avointa, Niva kertoo.

Petri Pietilä on tullut Kesäolkkariin lastensa Patrikin ja Emman kanssa. Pietilä kehuu Kesäolkkaria mukavan rennoksi paikaksi, jossa lapset saavat leikkiä ja tavata muita ikäisiään.

Patrik Pietilä ryömii lasten leikkiputkessa.
Patrikin leikkii Kesäolkkarissa mielellään teltassa ja ryömii matona leikkiputkessa.

Vapaamuotoisen oleskelun ja leikin lisäksi Kesäolkkarissa on mahdollista pelata korttia ja lautapelejä. Toiset kävijät ovat virkanneet yhteistä taideteosta virkkausnurkkauksessa. Olkkarissa voi myös soittaa kitaraa ja kuunnella musiikkia. Kesäolkkari on auki vielä kahden viikon ajan. Viimeinen aukiolopäivä on torstaina 9.8.

Sisäänkäynti Kesäolkkariin.
Kesäolkkari sijaitsee Tammelakeskuksen salissa.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Nette Tuominen