Siirry sisältöön

Rantauimakouluissa opetellaan taitoja vesileikeistä sukellukseen

Julkaistu 17.7.2018 10.06

Tampereen kaupungin rantauimakoulujen toinen jakso alkoi tänään tiistaina 16.7. Ilmoittautumisia otettiin vastaan maanantaina.

Seuraavat kaksi viikkoa 27.7. asti uimakouluja on käynnissä Pyynikin uimarannalla, Kaukajärvellä Riihiniemin uimarannalla ja Tesomajärven uudella uimarannalla.

Pyynikin uimarannalla lapsia opettava Essi Koskinen kertoo uimaryhmien täyttyneen hyvin. Uimakouluissa on kolme ryhmää: varhaistaitoryhmä, alkeisryhmä ja jatkoryhmä. Suositeltu alaikäraja uimakouluun osallistumiselle on viisi vuotta.

Uimavalvoja Pietari Virta ja uimaopettaja Essi Koskinen Pyynikin uimarannan pukukoppien edessä.
Uimavalvoja Pietari Virta ja uimaopettaja Essi Koskinen ottivat vastaan ilmoittautumisia Pyynikin uimarannalla maanantaiaamuna.

Vertti Ylinen oli yksi maanantaina uimakouluun ilmoittautuneista. Hän osallistuu uimakouluun varhaistaitoryhmässä. Vertti kertoo osaavansa jo sammakkopotkut ja käsiliikkeet, mutta haluaa oppia lisää uimaliikkeeitä ja pysyttelemään pinnalla ilman kellukkeita.

– Kiva mennä, mutta vähän kyllä jännittää. Olen ollut vain mummin ja ukin uimakoulussa Mikkelissä, mutta sinne pääsee harvoin, Vertti kertoo.

Varhaistaitoryhmässä totutellaan vedessä olemiseen ja leikitään leikkejä rannassa. Alkeisryhmän osallistujien tavoitteena on oppia uimaan 10 metrin matka. Jatkoryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat jo uida. Heidän kanssaan harjoitellaan sukeltamista ja erilaisia temppuja vedessä.

Pian kuusi vuotta täyttävä Aatos Manninen aloitti uimakoulun tiistaiaamuna alkeisryhmässä. Hän on jo tottunut polskimaan vedessä. Aatos ja pikkusisko Henni Manninen eivät arastelleet juostessaan 22 asteiseen Pyhäjärveen.

– Lasten kanssa rannalla ollessa pitää muistaa aurinkorasva, hatut ja tarpeeksi juomista, juuri lomansa aloittanut äiti Hanna Pentikäinen kertoo.

Lapset Pyynikin uimarannan rantavedessä
Henni ja Aatos Manninen olivat ensimmäistä kertaa uimassa Pyynikin rannassa tänä kesänä.

Kaikki rantauimakoulut ovat maksuttomia. Esimerkiksi Pyynikin uimarannan kouluissa yhdessä ryhmässä on enintään 12 lasta, jolloin mukana on kaksi uimaopettajaa. Yksi uimakoulukerta kestää puoli tuntia ja yhteensä uimakoulukertoja tulee yhdeksän.


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Nette Tuominen