Siirry sisältöön

Nuorten MM-kilpailut tuovat kansainvälistä vilskettä keskustaan

Julkaistu 12.7.2018 11.35

Yleisurheilun nuorten MM-kilpailut näkyvät kaupunkikuvassa urheilijoina, taustajoukkoina ja kisaturisteina. Ratinan alue ja Laukontorin kävelysilta on koristeltu eri maiden lipuilla. Kilpailuväki majoittuu keskustan alueen hotelleissa, joten urheilijoita taustajoukkoineen näkyy paljon katukuvassa.

Kilpailuväki ja turistit tuovat kaupunkiin kansainvälistä tunnelmaa esimerkiksi Tampereen stadionia lähellä olevalle Laukontorille, jossa torimyyjät ja asiakkaat voivat aistia kisatunnelmaa lähietäisyydeltä.

Noora Nykänen ja Ruut Salonen ovat kesätöissä kesäkahvila Kesämansikan grillikioskilla. MM-kilpailut ja lämmin kesäsää ovat tuoneet innokkaita kisavieraita nauttimaan torin tunnelmasta.

– Kisaväkeä on käynyt paljon. He ovat halunneet testata suomalaisia grilliruokia. Makkaraperunat on ollut suosituin tuote, kertoo Nykänen.

Ruut Nykänen ja Noora Nykänen tarjoilemassa makkaraperunoita asiakkailleen.
Ruut Salonen ja Noora Nykänen ovat ensimmäistä kesää töissä Kesämansikan grillikioskilla

Tamperelainen Riitta Järventie myy eläkepäivillä tekemiään käsitöitä Laukontorilla. Hän kuvailee kuluvan kesän olleen erinomainen. MM-kilpailut ovat tuoneet väriä kaupunkiin, vaikka asiakasvirrassa kilpailuturistit eivät ole näkyneet erityisesti. Ulkomaisia matkailijoita on muutenkin niin paljon.

– Ihanaa, kun kaupungissa tapahtuu. Tällaiset kisat ja kansainväliset ihmiset ovat väriläiskiä kaupunkikuvassa.

Riitta Järventie myymässä käsitöitä Laukontorilla.
Riitta Järventie myy Marimekko-kuosisia käsitöitä Laukontorilla.

Mustamakkara maistuu täydellisesti kisapäivän ruokatauolla. Nokialainen Ari Järvinen istuu torilla ystävänsä kanssa huilaamassa hetken stadionin vilinästä. Järvinen kertoo stadionin tunnelman olleen hyvä koko alkuviikon ajan.

Aamupäivisin väkeä on liikkeellä vähemmän, mutta illaksi tunnelma tiivistyy. Suomalaisten kannustushuudot ovat raikuneet katsomoissa. Järvisellä on kisalippu koko viikoksi.

– Uskon, että nämä kisat nostavat Tamperetta maailmankartalle. Tapahtuma tuo hyvää mainetta kaupungille.

Ari Järvinen nauttimassa mustaamakkaraa Laukontorilla.
Ari Järvisellä on entinen kansallisen tason pikajuoksija.

Portugalilaiset Filipa ja Manuel Dias ovat tulleet Tampereelle Tomarin kaupungista. Pariskunnan poika osallistui kymmenotteluun tiistaina ja keskiviikkona.

– Olemme viihtyneet hienosti. Tampere on elävä ja kaunis kaupunki.

Filipa ja Manuel Dias koskimaisemissa Tampereella.
Filipa ja Manuel Dias kannustivat poikaansa kymmenottelussa tiistaina ja keskiviikkona.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Nette Tuominen