Siirry sisältöön

Pyynikillä sujuvoitetaan asukkaiden arkea eri toimijoiden yhteistyöllä

Julkaistu 26.6.2018 13.33

Pyynikillä Tipotien sosiaali- ja terveysasema, Tredun Santalahdentien toimipiste, pääkirjasto Metso, Peurankallion lähitori ja Tampereen taidemuseo tekevät tiivistä yhteistyötä asukkaiden arjen sujuvuuden parantamiseksi. Yhdessä rakennetaan toimiva yhteistyömalli ja otetaan tilat tehokkaaseen käyttöön.

Tipotien sosiaali- ja terveysasema
Tipotien sosiaali- ja terveysasema on yksi Pyynikin yhteistyömallin toimijoista.

Yhteistyön suunnittelu alkoi osana keskustan palvelumallityötä jo vuonna 2016, mutta varsinaisesti Pyynikki-työryhmän toiminta käynnistyi tämän vuoden alussa. Työryhmässä on edustaja jokaiselta toimijalta ja sitä koordinoivat suunnittelija Eija Uurtamo ja projektisuunnittelija Leena-Kaisa Nikkarinen.

Toimijat ovat pitkään olleet maantieteellisesti lähellä toisiaan, mutta silti toisten toiminta on jäänyt hämäräksi eikä esimerkiksi oman talon asiakasta ole välttämättä osattu ohjata vieressä olevien, hänelle sopivien palvelujen luo.

Nyt toimijat ovat tutustuneet toisiinsa ja esimerkiksi terveysasemalta voidaan ohjata ryhmätoimintaa kaipaava lähitorille. Tredun opiskelijat taas ovat saaneet lähitorin kautta kokemusta esimerkiksi iäkkäiden asiakkaisen kohtaamiseen. Oivalliset lähtökohdat yhteystyölle tuo Tredun Santalahdentien toimipisteessä toimiva hyvinvointikoulutuksen keskus Tredun Helmi.

Yhdessä on saatu myös jo aikaan uutta toimintaa. Peurankallion lähitorilla alkaa lokakuussa Arkeen Voimaa -ryhmä. Terveysaseman ryhmät ovat vierailleet tutustumassa taidemuseon näyttelyihin. Muun muassa matkailijat voivat majoittua Hotelli Helmessä. Syksyllä pääkirjasto Metsossa pidettäviä luentoja katsotaan eri toimipisteissä suorana lähetyksenä ja niistä pidetään keskustelutilaisuuksia. Marraskuussa järjestetään toisen kerran Tredun Helmessä Helmi tapahtuma, jossa kaupungin eri toimijat järjestää mukavaa ohjelmaa kuntalaisille ja esitellä toimintaansa.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala