Siirry sisältöön

Lasten ideat Keskustorin kehittämiseksi: Iglu ja nurmikkoa

Julkaistu 14.2.2018 13.34

Millainen Keskustorin tulisi olla vuonna 2030? Aleksanterin koulun neljäsluokkalaisten merkitsivät toiveensa ylös Finlaysonin visiotyöhuoneessa 3D-kartalle.

Lapset kertoivat, mitkä ovat Keskustorin alueen pelottavat tai epämiellyttävät paikat, iloa tuottavat paikat ja toisaalta paikat, jonne he toivoisivat jotain uutta. He saivat myös kokeilla tietokonepeliä, jossa pystyi muokkaamaan Keskustorin mieleisen näköiseksi.

Elina ja Emmi tietokoneella.
Neljäsluokkalainen Emmi, 10, toivoi Keskustorille parkkipaikkojen sijaan nurmikkoa. - Nurmikolla voisi vaikka voimistella, koululainen perusteli. Projektipäällikkö Elina Pulliainen seurasi suunnitelmia.

Eräs neljäsluokkalainen ehdotti, että Keskustorille voisi tuoda talvisin iglun. Yleisimmin lapset toivoivat jalkapallo- tai luistelukenttää, enemmän nurmialueita ja valaistusta sekä Kirjastopuiston turvallisuuden lisäämistä.

Koululaiset saivat myös kokeilla virtuaalitodellisuudessa pyöräilyä Tammelasta keskustan kautta Eteläpuistoon. Pelaaja näki lasiensa avulla 3D-todellisuuden, jossa liikkuu ja pystyi ohjaamaan pyörää päänsä liikkeellä. Muut lapset pystyivät katsomaan pelaajan näkymää näytön avulla. Virtuaalitodellisuudessa pyörän täräyttäminen seinään ei onneksi satu.


Koululainen kaupungin pienoismallin äärellä.

Koululaisten toiveita hyödynnetään Keskustorin visiotyön pohjana. Lapset ovat 22-vuotiaita nuoria aikuisia vuonna 2030, kun visioitu Keskustori on valmis.

- Raitiotien valmistumisen myötä Keskustori ei enää toimi bussiliikenteen solmukohtana. Uusi tilanne mahdollistaa sen, että Keskustorista voidaan tehdä entistä monipuolisempi ja viihtyisämpi, Smart Tampere Digiohjelman projektipäällikkö Elina Pullainen kertoo.


Teksti Hanna Porrassalmi

Kuvat Santeri Holappa