Siirry sisältöön

Lentopalloilija Milasta tuli sporttimerkonomi

Julkaistu 30.11.2017 14.26

Liiketalouden opiskelija Mila Viljanen tähtää korkealle niin urheilijana kuin opinnoissakin. Kehittyminen motivoi lentopalloa jo 12 vuotta pelannutta nuorta naista.

Kuva: Mila Viljasesta tuli sporttimerkonomi
 

- Kun onnistuu pelissä tai tekee harjoituksissa paremman suorituksen ja näkee oman edistymisensä, ja koulussa tietysti todistuksesta. Kun on mieleisessään paikassa, niin sitä jaksaa.

Keväällä 2015 asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelmasta valmistunut Mila kertoo opiskelun vastanneen odotuksia.

- Tiesin, että haluan panostaa täysillä urheiluun. Urheiluakatemiassa se on mahdollista ammattiopiskelun tai lukion ohella. Treenipaikkoja on sekä Varalassa että keskustassa ja Kaukajärvellä. Harjoittelen kahdeksan kertaa viikossa ja lisäksi tulevat pelit päälle.

Tämän kauden 19-vuotias Mila pelaa lentopallon Mestaruusliigassa tamperelaisen Meston joukkueessa.

Kaikki Milan luokkakaverit olivat urheilijoita. Lajikirjo vaihteli alamäkipyöräilystä kilpa-aerobiciin.

- Jääkiekkoilijat ovat vähän oma porukkansa. Mutta luokassa oli kyllä mahtava yhteishenki, kun urheilu oli kaikille yhteinen asia. Tredussa urheilijaopiskelijoilla on hyvä ja laaja kurssitarjonta ja samat opintovaatimukset kuin muillakin opiskelijoilla. Opettajat ovat kuitenkin ymmärtäväisiä. Jos on esimerkiksi treenimatka, annetaan etätehtäviä.

Paljon aikaa muuhun kuin opiskeluun ja urheiluun ei Milalle jää. Harrastuksekseen hän mainitsee mallintyöt.

- Voin kyllä suositella tätä kaikille, jotka haluavat yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun, toteaa pitkänhuiskea kaunotar ja kiirehtii harjoituksiin.

Ulkoinen linkkiLue miten huippu-urheilun ja opintojen yhdistäminen onnistuu Tredussa