Siirry sisältöön

Työllisyyspalveluissa pilotoitu keskustelurobotti kolmanneksi innovaatiokilpailussa

Julkaistu 17.11.2017 15.47

Osaamisbotti-keskustelurobotti arvioitiin kolmanneksi parhaaksi innovaatioksi Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa. Keskustelurobottia on kehitetty ja kokeiltu Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa osana kaupungin digiohjelmaa. Miljoonan euron pääpalkinnon jakoivat puoliksi tekoälyä osaamisen tunnistamiseen valjastava Headai sekä nuorten piilevien vahvuuksien tunnistamiseen kehitetty Positiivinen CV.

Työllisyyspalveluiden johto onnittelee Osaamisbotin kehittäjiä kolmannesta sijasta
 

Työllisyyspalveluissa keskustelurobottia on testannut kolme OMA-valmentajaa ja joukko heidän asiakkaitaan. OMA-valmentajat ovat hyödyntäneet keskustelurobottia asiakkaidensa osaamista kartoittavan alkuhaastattelun tekemiseen sekä yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa.

Osaamisbotti-keskustelurobotti on näkynyt asiakkaille yhteystietona Skypessä. Asiakkaat ovat käyneet tekstipohjaisen keskustelun Osaamisbotin kanssa chatissa. Keskustelurobotti on kysynyt asiakkailta heidän taidoistaan, työhistoriastaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Keskusteluiden pohjalta keskustelurobotti on luonut osaamiskortit, joita OMA-valmentaja ja asiakas ovat voineet hyödyntää miettiessään yhdessä työnhakijalle sopivaa työ- tai koulutuspaikkaa.

Pilottiin osallistuneiden asiakkaiden mukaan keskustelurobotti auttaa omien vahvuuksien tunnistamisessa ja se innostaa jatkamaan työnhakua motivoituneempana.

Työllistymisen edistämisessä uudet keinot tarpeen

Tampereen kaupunki suunnittelee jatkavansa kehittämistyötä Osaamisbotti-tiimin kanssa. Tavoitteena on, että suurempi joukko työnhakijoita pääsisi käyttämään keskustelurobottia.

- Digitalisaation järkevä hyödyntäminen antaa toisaalta lisää aikaa työntekijöillemme etsiä asiakkaille työpaikkoja ja toisaalta mahdollistaa paremman yhteydenpidon asiakkaisiin. Haluamme kokeilla rohkeasti uusia työkaluja, jotka voivat edistää työllisyyskokeilun 15 000 asiakkaan työllistymistä, palvelupäällikkö Sari Oksanen toteaa.Teksti Hanna Porrassalmi

Kuvat Elina Salmi