Siirry sisältöön

Yhdessä enemmän – lännen alueverkoston toiminta käynnistyi

Julkaistu 15.9.2017 14.25

Läntisen alueen asukkaiden ja toimijoiden ensimmäisessä verkostotapaamisessa tunnistettiin konkreettisia ideoita ja näkökulmia yhteisen toiminnan pohjaksi. Lielahtikeskuksessa 5.9.2017 järjestetyssä tilaisuudessa valmisteltiin samalla lännen liikuntaverkoston perustamista.

Väkeä oli asukkaiden lisäksi niin Hiedanrannan, Kotipirtin Yhdessä nääs- ja Oma Tesoma-hankkeista, Rientolasta, Tampereen Jumppatiimistä, Tesoma-seurasta kuin alueen kaupungin palveluistakin.

Alueen asukkaat ja alueella toimivat ovat aina kaikki tervetulleista alueverkoston kokoontumisiin.

Valokuva: Lännen alueverkoston ensimmäinen tapaaminen
Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Mia Lumio toi terveyhdyssanat alueverkostolle.

Yhteisöllisyys ja yhteistyö ovat keskeisiä toimintaperiaatteita. "Lännen alueverkosto on ketterä foorumi keskustella, osallistua ja kehittää alueen palveluita yhdessä. Ei muuta kuin aluekoordinaattoriin yhteys", totesi hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Mia Lumio tervehdyssanoissaan.

Valokuva: Lännen alueverkoston ensimmäinen tapaaminen
Lännen aluekoordinaattori on Birgitta Tunturi, johon voi olla yhteydessä niin alueverkostoon kuin länteen ylipäätään liittyvissä asiossa.

Osallistuminen on kaikille avointa. Verkostomainen työskentely perustuu kumppanuuteen ja vastavuoroisuuteen: asukkaat kehittävät alueverkostossa aluetta, alueen palveluja ja toimintaa yhteisen ideoinnin, aloitteisen tai yhteisten kannanottojen muodossa. Kaupunki saa alueverkoston kautta asukkaiden sekä toimijoiden kokemustietoa. Alueverkosto voi yhdessä niin sovittaessa tehdä aloitteita ja ottaa kantaa vaikkapa kaupunkitasoisten suunnitelmien valmisteluun.

Lännen alueella alueverkoston toiminta kiinnittyy Lielahden hyvinvointikeskukseen, mutta alueellisesti toiminta ulottuu Hyhkystä ja Haapalinnankylästä Nokian ja Ylöjärven rajoille saakka.

Lielahtikeskuksessa järjestetyn ensimmäisen tapaamisen teemoja olivat toiminta, kumppanuus sekä tilat. Liikunnan edistämiseen liittyviä asioista keskusteltiin kartan äärellä. Esimerkiksi Lentävänniemestä Vaasantielle ulottuva kevyenliikenteen väylä on asukkaiden monen vuoden odotuksen tulos – nyt kun syysiltojen pimetessä saadaan vielä jo asennettut katuvalotkin toimimaan! Useasta eri suunnasta tulleesta ehdotuksesta ulkoliikuntalaitteiden sijoittamisesta Lielahden ja Lentävänniemen yhdistävän kävelyreitin varrelle keskusteltiin myös.

Ensisijaisena yhteydenpitokanavana toimii jatkossa uusi lännen alueportaali, joka on ilman tietokonettakin käytettävissä kännykän mobiiliversiona. Osoitteesta www.lielahtikeskus.fi löytyy alueen tapahtumakalenteri, alueverkoston ajankohtaiset kuulumiset sekä tietoa kaupungin ja alueen toimijoiden palveluista. Alueportaalin tapahtumakalenterista saa jatkossa tietoa kaikille avoimista alueellisista tapahtumista. Tampereen kaupungin uutisvirrasta suodattuu alueportaalin sivulle läntistä aluetta koskevia tiedotteita ja artikkeleita. Lännen liikuntaverkoston ensimmäisestä tapaamisesta ja tulevasta toiminnasta tiedotetaan samoin alueverkoston sivulla.

Kaikille maksuttoman toiminnan ja yhteisöllisten tapahtumien tukemiseksi jaetaan vuosittain 5 000 euron alueraha. Hakemukset kootaan vuoden alussa alueportaaliin, ja alueverkoston kokous tekee esityksen aluerahan jakamiseksi.

Valokuva: Lännen alueverkoston ensimmäinen tapaaminen
Yhteisten teemojen äärellä.

Seuraava lännen alueverkoston tapaaminen sovittiin tiistaiksi 3.10 klo 17 alkaen Lielahden kirjaston monitoimitila Tuikkeeseen. Tuolloin perehdytään yksityiskohtaisemmin sekä uuteen alueportaaliin että Hiedanrannan ja Oma Tesoman portaaleihin. Lisäksi tutustutaan tarkemmin, millainen Tampereen länsi tilastojen valossa oikein on.

Alueen toimijoilla on jatkossa ennen alueverkoston tilaisuuksia mahdollisuus esitellä käynnissä olevia hankkeitaan. Tietoa alueverkoston toiminnasta saa lännen aluekoordinaattori Birgitta Tunturilta, ja postia alueverkostolle voi lähettää osoitteeseen lielahtikeskus(a)tampere.fi .


Teksti Birgitta Tunturi

Kuvat Birgitta Tunturi ja Johanna Kurela