Siirry sisältöön

Iloa Celian sähköisistä äänikirjoista

Julkaistu 25.4.2017 10.49

Celian sähköiset äänikirjat on tarkoitettu kaikille, joilla on tilapäinen tai pysyvä lukemisen este. Kun liittyy Celian verkkopalvelun käyttäjäksi kirjastossa, ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa siitä, että lukeminen on vaikeaa. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.

Anu Virtanen käyttää Celia-palveluja
 

Pääkirjasto Metson lainauspalvelupäällikkö Anu Virtanen tunsi Celian jo ennestään työnsä puolesta. Kun Virtanen joutui rannevamman vuoksi lähes puoleksi vuodeksi sairauslomalle, hän pääsi tutustumaan Celian verkkopalveluun henkilökohtaisesti. Koska toipilasaikana tavallisen kirjan lukeminen oli mahdotonta, Virtanen liittyi Celian tilapäiseksi asiakkaaksi.

Celia tarjoaa luksusluokan äänikirjapalvelua verkossa. Palvelu on erittäin helppokäyttöinen ja toimintavarma. Esimerkiksi uutuusseurannalla voi itseä kiinnostavaan teokseen tehdä varauksen. Valmis äänikirja ilmestyy kuunneltavaksi heti, kun se on saatavana, Virtanen kehuu.

Virtasen mielestä uutuusromaanit tulevat Celian verkkopalveluun nopeasti. Eri lukijat takaavat, että pitkiäkin äänikirjoja jaksaa kuunnella loppuun asti.

Monta kiinnostavaa kirjaa jäi vielä kuuntelematta, koska sairausloma päättyi. Celian ainoa negatiivinen puoli oli se, että sohvalla kuunnellessa, hyvässä rentoutuneessa asennossa saattoi joskus nukahtaa.

Celia-palveluiden käyttäjä, Kuva: Celia

Valikoimassa 40 000 äänikirjaa

Celian äänikirjat on tarkoitettu niille, joilta tavallisen kirjan lukeminen ei onnistu. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi lukivaikeus, oppimisvaikeus, heikentynyt näkö tai lihastauti. Äänikirjapalveluun oikeutetut voivat kuunnella äänikirjoja vapaasti ja maksutta.

Tällä hetkellä Celian valikoimassa on noin 40 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta. Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ladattava ilmainen Pratsam Reader -kuuntelusovellus on helppo tapa päästä kirjojen maailmaan.

Celian asiakkaaksi liitytään kirjastossa. Asiakas saa kirjastosta tunnukset palvelun käyttöön ja opastusta siihen, kuinka äänikirjoja haetaan, lainataan ja kuunnellaan. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen opastukseen yhteystietolomakkeella.

Lisätietoja
Kirjastonhoitaja
Ismo Santala
puhelin 040 6359 299
sähköposti [email protected]


Teksti Ismo Santala

Kuvat Celia, Tampereen kaupunginkirjasto