Siirry sisältöön

Lielahden palvelukeskuksessa hippaloitiin

Julkaistu 6.4.2017 15.34

Lielahden palvelukeskuksessa vietettiin keskiviikkona 5.4.2017 melkein jo perinteeksi muodostuneita Hyvän olon hippaloita. Hippaloissa oli tarjolla painavaa asiaa ja mukavaa ajanvietettä sopivassa suhteessa.

Valokuva: Väkeä Lielahden palvelukeskuksen aulassa.
Kellon lähestyessä kymmentä väkeä oli jo mukavasti paikalla.

Lielahtikeskuksen ylimmän kerroksen aulassa Minttu-kissa vastaanotti väkeä haitarimusiikin soidessa. Välillä hän pisti lauluksi tai nappasi tulijan mukaan tanssiin. Ihmisiä tapahtumassa oli paljon. Osa piipahti huomattuaan ohi kulkiessaan täällä olevan menoa ja meininkiä, osa oli tullut varta vasten paikan päälle.

Valokuva: Tietovisaan vastaajat
Terttu Keskinen, Pertti Maininki ja Maisa Perttula pohtivat tietovisan kinkkisiä kysymyksiä.

Ensimmäiset esittelypöydät olivat aulassa jatkuen käytävää pitkin palvelukeskukseen. Pöydissä oli mahdollisuus tutustua erilaisten yhdistysten toimintaan sekä apuvälineisiin, luontaistuotteisiin ja ihonhoitosarjoihin.

Myös monet kauppakeskuksen yritykset olivat mukana hippaloissa tarjoten esimerkiksi jäätelömaistiaisia, omenoita ja ämpäreitä. Ja luonnollisesti mukana oli myös palvelukeskuksen vieressä sijaitseva kirjasto, jolla oli poistomyynnissä nippukaupalla lehtiä.

Monitoimitila Tuikkeen luennoilla sai tietoa muun muassa terveellisistä elämäntavoista sekä diabeteksen ehkäisystä ja hoidosta.

Valokuva: Tanja Leijokari-Olosunde pitämässä luentoa.
Sairaanhoitaja Tanja Leijokari-Olosunde luennoi ikäihmisten kokonaishyvinvoinnista ja pitkäaikaissairauden kanssa elämisestä

Väen seassa saattoi silloin tällöin nähdä kauniisiin omena-päähineisiin sonnustautuneita naisia.

He olivat palvelukeskuksen askarteluohjaaja Sirpa Backman, sosiaaliohjaaja Anne Mäkinen ja palveluvastaava Annikki Härmä. Päähineet ovat Sirpan käsialaa ja ne puetaan päähän aina Hyvän olon hippaloihin.

Valokuva: Sirpa Backman, Anne Mäkinen, Annikki Härmä ja Tauno Honkala.
Palvelukeskuksen askarteluohjaaja Sirpa Backmanin, sosiaaliohjaaja Anne Mäkisen ja palveluvastaava Annikki Härmän tunnisti teeman mukaisista hippalo-päähineistä. Kuvaan naiset ovat päässeet haitarin soittaja Tauno Honkalan kanssa.
Valokuva: Hippaloiden tunnusomena Suomi 100 -asussa

Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala